Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava starých hodin pendlovek

Od: redles® odpovědí: 4 změna:

Múžete mi doporučit solidního opraváře starých pendlovek na péro z Prahy nebo Středočeského kraje. Spolužák si dal seřídit staré hodiny a sálo ho to 4000kč a na aukro je možné si stejné hodiny v chodu koupit za 2000 kč. Jsem již starý důchodce a snažím se šetřit.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Praha 3, Přemyslovská 13.

Už je to pár let (možná 13? *zmateny*), kdy mi v tomhle hodinářství k naprosté spokojenosti opravili víc než 70 let staré pendlovky po babičce, které měly vadu pravděpodobně už z výroby. Pan hodinář je (byl) hodinový nadšenec a na jeho přístupu to bylo znát. Snad to tam ještě funguje. Cenu si už bohužel nepamatuju.

hodnocení

0x

Co s tím mají společného hodiny v chodu z aukra? Starých hodin mám dvanáct kousků, židovky, mlynářky, pendlovky... V chodu jsou všechny, dobře jdou dvoje. Ty dvoje jsem nechal vyčistit a seřídit, dělal to starší dědula, fanda... Za servis každých jsem mu dal pět litrů a zhruba za pět let bude repete. Cena je slušná, ta práce zabere pár hodin a tohle už dnes moc lidí neumí. Asi nechcete, aby vám to levnej hodinář prostříkal WDčkem...

hodnocení

Já nejsem ekonom, ale na základce mě naučili počty a je pro mne levnější než dávat za servis jedněch hodin 4 nebo 5 tisíc Kč si koupit na Aukru dvoje funkční hodiny za 2 tisíce.

k2

Otazkou je, co si clovek predstavi pod pojmem "funkcni mechanicke hodiny". Pokud Vam staci, ze se kyva kyvadlo a nejak hybou rucicky, ale presnost, uroven zpracovani strojku ci deklarovanou rezervu chodu neresite, tak OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]