Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pořídili jsme vyřazenou nádrž od propanu (LPG) na dešťovou vodu, vydrhli snad 100x, ale pach plynu, asi merkaptanu, je pořád cítit. Jde mi o to, zda je tato dešťovka nezávadná a můžu s ní zalévat zahradu...? Nemáte zkušenost? Díky za rekce ![]()
Můžete. Koncentrace ve vodě bude naprosto minimální. To že to cítíe neznamená, že tam je velká koncentrace, naopak tyhle odorizery se právě volí proto, že je lidský nos cítí i při naprosto minimálnách koncentracích (mikrogramy na litr). Navíc tyhle látky nejsou přírodě cizí, na stejné bází je založena vůně česneku, mléka a různých živočišných pachových stop. Takže na zalévání je to v pohodě.
Díky všem za reakce, ještě mě napadlo udělat rozbor vody, nemáte tip na laboratoř, která by se tímto mohla zabírat? V laboratořích vodáren mi nepomohli, tak nevím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.