Nejste přihlášen/a.
Hádej proč jsou levnější
Hlavně většina lidí na chatu jede právě autem, když ho nemáš u chaty tak ti ho přes noc vyčórujou - nech stát auto dva dny někde u lesa mimo dohled. Pak taky cokoliv tam potřebuješ dopravit tak se nadřeš (stavebniny... pomůže Motůčko, 4kolka apod.)
Ale spousta chat nedostupných autem funguje a zájem je, záleží jaký je okolí, rozumný parkování (někdo ve vesnici na dvorku pohlídá) příp. veřejná doprava, taky jak umíš inzerovat aby si jí někdo všiml atd...
souhlas s asd1
Zkušenost z okolí. Vezmu to od začátku
Lidi si romanticky představí pod vlivem článků na netu a seriálů o chataření, jak je krásný o víkendu vypadnout z města do matičky přírody. Známí, pivečko, opíkání špekáčků a sbírání uzrálých sladkých rajčátek, rybízu a sladké mrkvičky. Realita-Je třeba znalosti péče o zahradu, boj se škůdci, na úspěšný pěstování je třeba studovat, učit se. Už jen těch slimáků, mšic. Přípravky proti slimákům-granule poškozují reprodukční systém.
Práce na chatě na údržbu chce přísun peněz na materiál,nářadí. Někde je třeba brát dřevo. Nakonec tady lidi zjistil že než odpočinek od pracovních všedních dní je to práce další a starosti a že už na to romantický večerní popíjení pivečka a papání buřtíků není už pak moc nálada
Před 2 roky draze chaty nakoupili, teď to prodávají se ztrátou, na chaty už jezděj o víkendu jen občas,přestože je sezona. Nadšení opadlo. V zimě se nějaká chata pěkně vykrade a zdevastuje od skvoterů.
Starat se o chatu je už tak dost starostí i s příjezdem až k chatě, natož ještě tahat jídlo, oblečení, materiál, nářadí kus cesty.
Chata bez příjezdovky je fuška
Uvědomte si, jak nabalení jezdíte na dovolenou. V létě proviant, pití, mnohde voda a v zimě hromady oblečení a lyže a boby a spousty krámů. Také dopravit topení je velkou dřinou. Jednou za rok, na dovolenou, je to nepříjemné, ale několikrát za rok je to odstrašující. A když se ještě přidá některý soused a zakáže průchod, pak je to tragedie. Známí takhle odmídli velmi výhodný kup na bezva místě. Napadlo je, kouknout se do map a zjistili, že cestu, která k chatě vede, vlastní několi lidí. Stačí, aby se jeden naštval.
To teda nestaci, pokud vlastni cestu nekolik lidi, tak je vysoka pravdepodobnost ze se vsichni nedomluvi a cesta bude stale cestou. K me chalupe vlastni cestu taky x lidi a ja ne a co jako. Vzdycky to bude cesta. Zily mi to netrha
Věřím vám. Ale já, kdybych měla kupovat chatu za cca 2 mil. a bála se naštvaného souseda, pak bych asi si nepomyslela jakože co, je to pořád cesta. Navíc, vy jste zabydlen kdo ví jak dlouho, ale já bych byla nová a nikde není psáno, že se budu líbit, že mě přijmou.
já bych asi nekupoval...a to vzhledem k tomu že pokud jste mladší tak berete jako samozřejmost že zdraví jaktakž funguje...ale okolo 55-60 /třeba u mne/ přijde zlom a najednou zjistíte že to co jste dělal předtím bez problémů nějak nejde-chúze do schodů..na žebříku se točí hlava a podobné legrácky...jelikož bydlím v rodiném domku tak vím kolik je okolo práce-ůdržba zahrady ...práce okolo domu...a kdybych měl vše co potřebuji ještě odněkud nosit ..pokud Vám to nevadí a myslíte si že Vás stáří nedožene tak kupte ale je třeba si uvědomit že tu chatu a ty věci okolo budete řešit do konce života
To je zdanlive rozumny argument - podlozeny zkusenosti cekajici prakticky nakazdeho - na druhou stranu, ridit se v zivote podobnou fylozofii by znamenalo nesnazit se nikdy o nic, pac nic neni na furt a jednou nastane doba, kdy uz...
No, tak ta levnější cena je tedy jasná...
Zkuste si ji třeba na týden pronajmout, nebo podobnou, ať zjistíte jestli negativa dost nepřevyšují tu levnější cenu?
Chalup k prodeji je spousta, hlavně popřemýšlejte, jestli se neprodává dlouho? Pokud byste ji koupil, zda se dá v případě potřeby rychle prodat, já bych chalupu bez příjezdu autem určitě nikdy nekoupila..
Na chajdu drnovou kam se musi par km pesky chodim cely zivot. S baglem nazadech. Je v zapomenutem udoli, kam cizi lidska noha nezavita. I po tech letech se tam stale rad vracim. Ale to ma sve historicke duvody.
Urcite cilova zakaznicka skupina existuje, obavam se ale, ze v dnesni dobe docela omezena.
Takovou opustenou chatu v horach snad spise nez na pronajmy provozovat jako horskou boudu pro turisty - pokud je to ovsem na nejake turisticky zajimave ceste.
Otazkou zustava provozni obsluznost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.