Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porcelán tCibulák

Od: tadeas* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den. Dostal jsem po babičce plnou krabici cibulového porcelánu, jak se říká cibuláku. Je mi to úplně k ničemu, není to můj styl. Nikdo v rodině nemá zájem. Vyhodit to nedokážu. Myslíte si, že se to dá prodat? Může o to mít v dnešní době někdo zájem?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Dobrý den,cibulovy vzor na porcelánu se stále vyrábí,stále je v prodeji a ceny za kus jsou poměrně vysoké. Výroba dnes je rozšířená, už to nejsou jen šálky,konvice,talíře a další,jako lustry,hodiny,figurální a náboženské motivy,kuřácké potřeby, pečící formy,příbory...
Výroba je v Dubí, Karlovy Vary.
Takže jde o cenný artikl a vy ho můžete zpeněžit.
Zdravím

hodnocení

3x

Určitě nevyhazovat! Zadejte do Googlu, zjistěte cenu, nafoťte a vystavte. Zde třeba, co se nabízí na Aukru aukro.cz/...

Samozřejmě můžete vybrat i bezplatné weby, např. Marketplace ap.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, určitě, ale nečekejte moc - denně fabrika chrlí další výrobky, tak si zjistěte cenu nového a přizpůsobte cenu prodejní. Zdravím!
doplněno 06.07.23 11:26: Na trhu je velká konkurence prodávajících starší kousky + nové zboží z fabriky, tak musíte s cenou hodně dolů (možná až "za odvoz").
doplněno 06.07.23 16:48: Mimochodem, ten dekor nejsou cibulky, ale mají to být granátová jablíčka. Cibulák je vlastně posměšný název, který zvolila kdysi konkurence, které se to zdálo nepovedené a ono se to naopak mezi lidmi ujalo, jako pojmenování tohoto porcelánu.
Dobrý den, Bene,nejen granatovym jablickem je tento vzor spojen jako s hlavním motivem,ještě se tam objevuje rozkvetlá chryzantema,lotosovy květ, bambusove větve a poupata pivoňky..
ben®
italka - ano, je to přeplácaný kýč, ale své příznivce si vždy najde .
Pro Bena ještě jednou : je zvláštní, že tento motiv na porcelánu je od roku 1885 stále vyráběný a oblíbený. Nepatří k laciným výrobkům,přesto se velmi kupuje.
Máte svůj vkus a líbí se vám pravděpodobně jiné dekory a je to v pořádku. Přesto nevidím na cibulakovem vzoru nic preplácaného,ani nemohu souhlasit s vámi,že to je kýč a to je zase můj vkus.
Přeji krásný večer.
ben®

italka - porcelán mám nejraději bílý, abych nebyl při konzumaci potravy rozptylován. Ale jinak uznávám např. i trpaslíky do zahrádky, když jsou vkusně vyvedeni (a nejsou z plastu).

Ben: připomněl jste mi mé dětství, jednoho dne přivezl táta na chatu sádrového čápa v životní velikosti,s červeným pootevrenym zobákem,později ještě dvě dětské postavičky pod deštníkem,umístil je poblíž studny do trávy a my jsme je pojmenovaly Jeníček a Mařenka. Ale žádného trpaslíka jsme nikdy neměli.Dodnes mi žádný trpaslík neoslovil.
Tak,díky za vyvolání vzpomínky.

hodnocení

0x

Co je doma, to se počítá...taková kvalita u vaše asi nebude, ale ukázka ceny ! LUXUSNÍ CIBULÁK/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]