Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natírání dřevěného plotu

Od: heterak® odpovědí: 8 změna:

Jak často obnovovat nátěr dřevěného plotu?

A čím?

Máme nový dřevěný plot. Byl 3 krát natřený tenkovrstvou lazurou Remmers (ořech 3v1).

Jak často obnovovat tento nátěr?

Otec je názoru,že je dobré to přetírat bezbarvým lakem.To si myslím,že není dobrý nápad.

Já osobně bych cca každých 5 let plot přetíral bezbarvou lazurou stejné značky.

Co si myslíte vy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Lak by na slunci brzo dozrál, popraskal, opadal. Další nátěr by mohl být strakatý, flekatý, někde lak, někde lazura.
Já bych volil lazuru, čas dalšího nátěru podle stavu dřeva. Případně upravit, ujednotit vzhled změnou odstínu lazury

hodnocení

1x
Bezbarvý lak určitě ne.
Po nějakém čase to bude takový opršený, sem tam i náznak mechu. I když se to umeje, lak tohle všechno jen zvýrazní a bude to vidět o to více. Takže pokračovat v barevných lazurách. Protože jde vždy přitmavit, ale ne zesvětlit, je dobrý začínat něčím světlejším a postupně dávat tmavší a tmavší. Ovšem ořech je dost tmavý už na začátku.
Natírat podle potřeby, Remmers je vcelku dobrá volba, dost vydrží. Ale nedá se říci, každé tři nebo pět let.

martad
hodnocení

0x

Dobrý den,

vždy záleží v jakém stavu je daný plot. Určitě bych se ale vyhnula klasickému laku (lak se po čase hodně loupe). Když se mi barva zdá ještě ok, tak používám bezbarvou olejovou lazuru. Pokud už ani barva není podle vašich představ, tak bych použila klasickou olejovou lazuru v barvě, která se vám líbí.

spu
hodnocení

0x

Bezbarvým lakem ne. Zkuste ještě zvážit vyjetý olej, ten se s perfektním výsledkem hojně používal.

re4zon
Neni nabadani k nezakonne cinnosti nahodou proti jednomu u pravidel?
spu
Ještě doplním, že prý je lepší z benzínu než nafty, ale to jsem jen zaslechl v hospodě.
Jo jo. Jaká krása, namatlat plot vyjetým olejem. Olej časem oprší a jako bonus, stále špiní.
Bezva nápad. Navíc na tom starým nátěru bude bezvadně držet.
Vyjetej olej z motoru je nejlepší dát do postřikovače, stříkat na salát na záhoně. 100% proti slimakum.
Nevím co ty lidi s tím vyjetým olejem maj... Extrémně karcinogenní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]