Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Distribuční sazba

Od: martin* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

měl bych prosbu, zda někdo neví poradit. Mám distribuční sazbu D45d, jistič 3x25A a roční spotřebu cca 2 MWh. Kluci v práci říkali, že při takové to spotřebě zbytečně přeplácím a mám mít spíše sazbu D02d. Je to opravdu tak? Děkuji Martin

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží jaké máš spotřebiče a kolikrát je využijete...

doplněno 05.07.23 10:33:

cez.cz/...

sasa*
hodnocení

0x

Kluci říkali... Ty sám neumíš počítat? Max. velká násobilka a sčítání stačí. Záleží proč ti byla D45 -přímotopná sazba

přidělena. Jestli s tím přitápíš apod. Jek to my máme vědět? V další řadě neuvádíš dodavatele a nic bližšího.

Stáhni si ceník a počítej... D45 měla N sazbu v platnosti 20 hodin, D02 má jen 8 hodin . Budeš muset předělat asi ovládání!

111®
hodnocení

0x
Sazba D45 neni povolena jen tak. Musíš splnovat podminky. Ty najdeš v ceniku nebo na stránkách distributora.

hodnocení

0x

Jednoduché řešení. Vzít fakturu, platný ceník a spočítat kolik bych platil při konkrétní spotřebě při sazbě D 45d a sazbě D02d. Porovnat a řešit případnou změnu tarifu.

Já mám 2 odběrná místa, u obou se proto spotřebou pohybuji na hraně výhodnosti mezi sazbou D01d a D02d. Tak si to vždy při vydání nového ceníku dodavatele, ale i nového ceníku distribuce na začátku roku porovnám a podle toho u dodavatele "přestoupím" do výhodnější sazby .. a je to ...:-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]