Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kůrka na křídlech

Od: klada® odpovědí: 6 změna:

zdravím,

může mi někdo, prosím vás, poradit, jak docílit křůpavé kůrky na grilovaných křídlech? Nějak se mi to nedaří.

Křídla mám naložené v oleji a koření a napíchnuté na špízy a zavěšené na vertikálním otočném grilu. Výkon el. spirály je 1500W, není regulovatelný. A komora, kde se špízy otáčí je uzavřená sklem. Když je točím, křídla mají tendenci se připalovat. Otáčím je pravidelně kolem své osy(kolem špízu), ale i tak se to připaluje. Kůrka je však furt taková měkká, jako když ohřeju hotové kuře v mikrovlnce. Když jsem si koupil grilované kuře na festivalu, kůrka pěkně křupala. Gril měli taky uzavřený.

Protože se to připalovalo, strčil jsem křídla do trouby je dodělat. A jak jsem pak pár křídel dal na zkoušku na ten vertikální gril, kůrka se udělala do křupava. Ale bylo to takové dost tmavě opečené. Na tom fesťáku měli kůrky takove dozlatovat.

Něco dělám zjevně špatně.

děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dělala bych je na tom vertikálním grilu v troubě.To připalování může být tím,že máte v marinádě moc koření a to se připaluje.160 stupnů na kuře se mi zdá málo,proto asi není do křupava.Já je griluju na 180.

111®
hodnocení

1x
Jo ještě mne napadlo že když chci zčervenání kuřete potru ho máslem.

111®
hodnocení

0x
No nevhodný spiz. Potřebujete dvojity špíz něco jako je na opékání sekačku nen zy jehly delší s zakončeno tyckou která psuhe do grilu. Nebo kridla pridratovat.
111®
Tal jsem to pochopil špatně.
hodnocení

jen přihodím odkaz, jak gril vypadá konkrétně... alza.cz/...

hodnocení

chápu, nicméně ony se točí vertikálně kolem své osy a kupodivu se neprotáčí.

Ještě bych chtěl dodat k tomu grilu, že má tepelnou pojistku na 160°C. Spirála tak nejede nonstop, ale čas od času vychladává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]