Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je takhle utopený stř. okno špatně?

Od: pansvacinka® odpovědí: 18 změna:

Mám na baráku už 20 let střešní okno FAKRO, prostě to udělali takhle "utopený". Problémový to neni, okno normálně funguje, nezatejká - nic. Ale na ostatních domech, které jsou teda novější :-D (podstatně) to až takhle utopený nikdo nemá, i když rozdíly jsou. Tašky jsou Letky.

Fotku celýho baráku sem dávat nebudu, vyjádřete se prosím jen k voknu - jestli to takhle není celé konstrukčně nějak špatně.

Je takhle utopený stř. okno špatně?
Je takhle utopený stř. okno špatně? #2
Je takhle utopený stř. okno špatně? #3

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pamatuji, jak okna Velux byla vystrčená nahoru, přečuhovala ve střeše. Pak přišli s inovací, co nejvíce zapustit okna do střechy, aby foukající vítr neochlazoval tolika rám okna. Pak se ještě přidávaly tepelné "límce".

Můžete udělat foto zhora, když vyklopíte okno?

hodnocení

Dík za odpověď.

Fotku shora přidám odpoledne, mám teď ranní šichtu *pracant*

Ale je svátek, to se musíte do práce? Smím vědět kam, jaký obor?

hodnocení

Energetika.

Obsluha parních kotlů 8 t/h + vodní hospodářství :)

Jedeme nonstop, soboty neděle pátky svátky .. *bezim*

Díky, chápu, že někde musí makat nostop.

Tak ať to rychle uteče...

Myslel jsem vyklopit, spodní částí prolézt ke střeše a vyfotit zvrchu kraj u krytiny.

05.07.23 16:53
hodnocení

Je takhle utopený stř. okno špatně? #4
Je takhle utopený stř. okno špatně? #5

Nevidím nic špatně udělané...

hodnocení

Dobře. Děkuju za odborný názor. *pivo*

OK, spíše bych se bál, jak je to udělané zevniř, jak jak je napojena fólie a izolace. Tam řemesníci dělají často chyby, zde nikoliv, páč to snad ani nejde udělat s chybou.

hodnocení

Okno mi tam dávala jedna firma, sádroš + izolaci jiná.

Ale je fakt, že když se to okno nechá v dešti třeba jen malinko otevřené - tak se nad ním na sádroši objevovaly mokré fleky.

Vyřešili jsme to tím, že se tohle prostě nechává standardně pořád zavřené *nevi*

petr2
hodnocení

2x

Hmmm 20 let to tam mate ke spokojenosti a po 20 letech řešíte jestli je to v poradku udělaný.Taky dobrý.Holt když je dlouhá chvíle.Jinač samozrejme ze je to udělaný spravne okno je tak konstruovány a jinak by usadit ani neslo a teklo by Vám tam.

hodnocení

No protože se tady v okolí až teď, poslední dobou vyrojili novostavby, nebo ty starý baráky si zrekonstruovali a osadili střešními okny a je vidět ten rozdíl. Prostě to maj (většinou) tak o 3 - 4 cm vyšší ta okna. Proto až teď.

Ale to taky může být výrobcem oken...

petr2

Presne jak pise pan Milan.Je to výrobcem a konstrukci okna.Ja mam stresni Roto ty jsou na Bramacu vystouplejsi a hotovo.Nikdy mi nenapadlo to pozorovat a porovnávat.Dulezity ze nikde neteče,neprofukuje a nerosi se.

olovo
hodnocení

0x

A ten olověný plech vam nevadi? To se uz dnes nesmi ne?

Jak jste přišel(a), že je to olověné? Klidně i hliník v této barvě se montuje.

007cz
Ten spodní pás co kopíruje tašku je olovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]