Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedokončený komín

Od: bilek odpovědí: 6 změna:

Zdravím, dodělávám rozestavěnou novostavbu z 90. let. Je zde klasický kotel na dřevo a běžný keramický komín. Jenže, když jsem hledal vybírací otvor ve sklepě u kotla a na půdě vymetací otvor našel jsem pouze nachystané díry ve zdi, avšak souvislý komín bez příslušných tvarovek. Viz foto.

1. Zajímalo by mě, jestli to byl standard 90 let a otvor se dodatečně dosekával nebo je to fušeřina.

2. dá se s tím něco rozumnýho vymyslet? Napadlo mě vyřezat otvor dodatečně a nalepit nějakou šamotovou tvárnici a dvířka - pokud se vyrábí - je to dobrý nápad? ... Případně vysekat díru a nechat si ho celý vyvložkovat, komín má cca 12 metrů.

Díky za tipy. :)

Nedokončený komín
Nedokončený komín #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andys
hodnocení

2x

Asi zatím nikdo netopil :)

normalne zo vyrizeno glexou/kangem, vo jinyho s tim chceš delat

hodnocení

0x

Proč znovu vložkovat, když už tam vložky jsou?

Tento problém se zde a i jinde již kdysi řešil - jak udělat dodatečně nové napojení do stávajícího, nebo již provozovaného komínu s keram. vložkami. Jsou k mání i obrázky a videa.

Zkusil jsem to vyhledat a za chvíli, / 0,40 s/ bylo hotovo - 365 000 výsledků. Starý dobrý Google o tom ví všechno, tak si to, nyní, bohužel za krátkých večerů "projděte"a hned budete vědět .. jak na to ...;)

google.com/...

výtka
Upozornění od sys milancukrar 05. 07. 2023 08:24:23
! Pravidlo Z4: je zakázáno odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!

hodnocení

0x

nemusí to být hned fušeřina ale třeba šetření stavitele či hosip (zapomněli na to). Takhle z voleje-asi bych koupil vložku -čisticí kus , vyřezal do stávjící vložky a uřezel protikus a šamotovou hmotou "přilepil" a upravil otvor, tedy celé začistil!

hodnocení

0x

1) je třeba pochopit stavitele z doby výstavby komínu.

2) lze to opravit, systém Schiedel má různé doplňky. Na prvním obrázku vidím asi prasklou trubku, pak vidím, že trubka není izolována, tak jak má být. (dřive se trubky neizolovaly.)

hodnocení

0x
Dobře vidíš...
Na trochu upravené fotce vidět prasklinu i dole u paty komínu.
Darmo, 12 metrů vysoký komín, to je nějaká váha...
Radši bych jen do spodní tvarovky opatrně vyvrtal otvor na hadici vysavače popela. Po vyčištění sazí překryl otvor něčím nehořlavým a trochu zahodil maltou. Jednou za X let opět odkryl.
Nedokončený komín #3

hodnocení

0x
Kluci, nebudou zazděný vložky dělat neplechu? Dilatace žádná...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]