Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem,
chci se poradit, dáváte nějaký specifický čistící cyklus na pračce po praní hadrů na podlahu/povrchy, podložky z koupelen atd? Já to dříve nedělala, teď dělám, a zároveň nevím, jestli to není zbytečné...
Je to zbytečné. Ano, hadry jsou špinavé, ale na závěr praní následuje několikrát máchání, takže ani po těch hadrech v pračce nic nezůstane.
Asi tak - máme LG, kupovali jsme ji před 23 lety. Takže věřte, že rozborku pračky včetně výměny ložisek jsem už několikrát absolvoval. Ona ta LG má, naštěstí, celkem promyšlenou konstrukci, kdy se dá celá vana pračky celkem snadno rozpůlit. Pereme v pračce všechno, včetně montérek, oněch hadrů atd. Rozhodně bych však neřekl, že tam byl ,,neskutečný bordel´´ přičemž žádné proplachy a pouštění pračky naprázdno neprovozujeme. Nejvíc ,,oblemcaný´´ byl ten šuplik na gel, nebo prášek - ale tam můžete proplachovat jak chcete, tam nepomůže nic, než to občas vydrbat kartáčkem - tedy v intervalu pár let.
Tak pro ilustraci - takhle vypadá buben pračky LG po 18 letech provozu, ano, ta pračka má plastovou vanu, ano, pereme v ní všechno možné montérky, hadry, deky a pod nevyjímaje.
Když tady tak sleduji místní diskuzi, napadá mě, kde je asi ten problém. Před lety jsem šéfoval montážím interiérů a to bylo povolání, kde člověk měl možnost poznat zblízka běh domácností různých rodin, spíše vyšší příjmové skupiny (on přece jen interiér na zakázku byl dost mastný, že.. ) No a při této profesi jsem spatřil pozoruhodný rodinný zvyk - bohatá rodinka, barák na kraji Prahy, matka dost bio založená, takže i dítka nepoužívaly pleny jednorázové, nýbrž bavlněné z Anglie. No a co mě zarazilo docela fest, bylo to, že pleny po přebalení potomka letěly rovnou do automatky, přičemž tak učinily i v případě, že junior smrděl až dolů do garáže, kde jsme měli improvizovanou truhlárnu.
Takové zacházení by pak vysvětlovalo dost nevábný vnitřek pračky, že
... leccos se z ní vyplachne ...
Jj, hlavně tuk z těch ložisek, což se ve finále může poměrně prodražit, zejména pokud si to dotyčný neumí/nemůže vyměnit sám, případně má pračka svařenou vanu, takže se po takové proceduře pak může prakticky vyhodit, neb výměna bubnu, vany atd vyjde na víc, než stojí nová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.