Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvod kondenzu ve zdi

Od: ruda* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, poradíte mi prosím jak byste řešili vy?
V kotelně mám přes celou zeď (klasická tloušťka zdi na jednu cihlu podélně + omítky tzn CA 12cm tlustá) natažené PPR trubky pro umyvadlo a vanu(nouzovka ve sklepě). V rámci renovace chci trubky zasekat do zdi. Dále bych chtěl ve zdi vést i kondenz z plynového kotle a pojistného ventilu, ale mám strach když vysekam po celé délce zdi drážku pro HT32 ( takže drážku hlubokou min 40mm) trubky tak mi zeď spadne :)
Nemáte nějaký tip jak vést ve zdi kondenz v menší trubce/hadici s finálním napojením na odpad ve zdi?
Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

0x

Co jsem videl, tak lidi maji v panelaku jadro z ytongu 12cm a maji to podsekane a zazdene 50mm HT trubky. Drzi to, nedela zadny problem. Osobne tam nevidim zadny duvod, proc by to nefunguvalo v cihlove zdi s 32HTckem.

hodnocení

0x
Taky muzete pouzit i jine potrubi na kondenzat. Mensi prumer trubky lg-shop.cz/...

hodnocení

0x

nemusíte se bát nic to neudělá a pokud máte přesto obavy tak to udělejte po půlce vysekejte půl délky vložte potrubí a zazděte druhý den udělejte to samé s druhou polovinou délky

hodnocení

0x

A proč průměr 32mm, tak dejte taky PPR 20(25)mm

ruda*
hodnocení

a jak nato rozumně napojím odpad? vlastně i sifon..? koukal jsem a nenašel jsem kondenzační výlevku s připojením na PPR

nato rozumně napojím odpad

právě že rozumně- s rozumem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odpad na vanu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]