Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod z KG potrubí na ploché potrubí

Od: ilnur odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
mám dotaz ohledně napojení varné desky s digestoří (ELICA NIKOLATESLA PRIME BL/A/83).
Odvod vzduchu mám pod základovou deskou průměru 150mm. Roura je vytažena na fasádu, kde bude opatřena mřížkou.
Pod deskou mi kouká roura z podlahy (KG150), kterou musím zredukovat na ploché potrubí 220x90mm. Existují nějaké přechodky z KG trubek na ploché potrubí?
A druhý dotaz kam umístit zpětnou klapku, zda na potrubí pod digestoří, nebo ven za větrací mřížku.
Předem děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V sortimentu výrobců KG potrubí rozhodně žádný přechod z KG na ploché potrubí nebude.

Buď to tedy musí řešit výrobce digestoře, nebo si musíte nechat udělat atypický díl (výrobci VZT potrubí toto řeší téměř denně.

hodnocení

2x

z vzt sedí není problém

hodnocení

1x

Existují nějaké přechodky z KG trubek na ploché potrubí?
několikrát zde řešeno, koukněte se na systém vzduchotechniky, tam najdete vhodné přechodky...

hodnocení

0x

Existují různé přechodky mezi kruhovým a obdélníkovým potrubím. Ale vždycky je to na vzduchotechnické potrubí.

Rozhodně to nebude pasovat na potrubí KG. Tam si to budeš muset nahřát a upravit rozměr podle svých možností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]