Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládání chodníkových dlaždic do hlíny

Od: dotaz* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, máme cestu na chatě, pro jízdu osobním autem ze starých chodníkových dlaždic. Jsou to dva pásy dlaždic, každá pod jedním kolem vozu. Současný stav viz foto.
Dlaždice jsou jenom vsazeny do hlíny, není tam žádný obsyp nebo podsyp pískem.
Odkoupil jsem od technických služeb další chodníkové dlaždice, abych mohl rozříšit tento pás o druhou řadu dlaždic.Viz druhé foto.
(Někteří z rodiny mají problém se trefit do pásů a za morka na trávě vznikají riskantní situace)

Potřebuji poradit jestli lze zabránit prorůstání trávy ve spárách mezi dlaždicemi třeba zasypáním spár pískem, nebo jestli by dlaždice musely být pískem i podsypané (případně i geotextílie pod pískem?), aby tráva neprorůstala tím pískem?

Děkuji!

K

Pokládání chodníkových dlaždic do hlíny
Pokládání chodníkových dlaždic do hlíny #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
Bez sance, at mezi ne date cokoliv, nejaka zemina tam casem napada a trava nebo jina zelen v tom poroste. Muselo by to byt s obrubniky a podsypane a vysparovane sterkem nebo kremicitym piskem, ani to ale neni zaruka, ze tam nic neporoste, jedine beton. Vyuzijte toho, ze tam evidentne mate pevny teren, dejte tu druhou radu stejne a dlazdice obcas prejedte sekackou na minimalni vysku, to je nejefektivnejsi reseni.

hodnocení

2x

Tráva a plevel je prevít, stačí drobná mezera a tráva proroste, klidně zaletí ze zhora do spáry. V jednom místě jsem položil na udusanou zeminy igelit, na něj asi 1,5cm písku a na to položil dlaždice.

Nepropadaly se, ale tráva rostla, i když tam byl igelit. Držela mezi dlaždicemi..

bery*
Taky jsem došel ke zjištění, že tráva roste snad naschvál kdekoli to není žádoucí a naopak. Na zahradě jsou místa, kde ji můžu každoročně znova vysazovat, zalejvat, hnojit, slunce tam svítí... A další rok znova a znova :( A pak vidím, jak se ji daří třeba v prasklinách nebo spárách uprostřed dálnice, kde denně projedou tisíce aut ...

bery a to někdy mám i nopovu fólii pod plochou, tráva se uchytí mezi dlažky zhora a snad se tam i "přilepí" jak jde ztuha vytáhnout.

Jen mne uklidní, že to je všude, v každém kraji skoro stejné...

hodnocení

2x

Já se zeptám hodně blbě. Proč vadí tráva mezi dlaždicemi, kostkami? Však ať je. Vadí, když se odhrnuje sníh, ale toto asi nebude na chatě platit. Když se seká tráva, tak se vyseká i co je nad dlaždicemi. Když jsou nájezdové pásy z travních panelů, také tráva je. Důležitější, si myslím, je, když se dlaždice nebudou kinklat. Ale řešit trávu? Proč?*mir*

Já to taky moc neřeším, občas někde stříknu nějaký sajrajt, ale jinde se s tím smířím...

Domnívám se, že se tu řeší jen estetika...

Myslím, že to není jenom estetika.

Jak jste sama napsala - odhrnoval sníh se pak moc dobře nedá.

Navíc jak ta tráva roste, roste drn a nadzvedává dlaždici a ta už pak není rovná a špatně se po ní chodí.

2 pásy nájezdových kostek v trávníku na chatě? Sníh, estetika?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]