Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka napustí vodu a stojí

Od: ko odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám 8 let starou myčku (MORA IM640), byla jedna z nejlevnějších (asi 8000). Počítám, že na servis to asi nebude mít cenu, ale chtěl bych v tom utvrdit.

Když zapnu mycí program, tak myčka normálně vypustí starou vodu, pak napustí novou a pak už jen bzučí a nic se neděje. Měřil jsem měřičem spotřeby a při vypouštění i napouštění byla spotřeba 10-20W a při tom bzučení kolem 120W, z toho jsem usoudil, že nehřeje - protože jí to nedovolí nějaký čidlo/relátko, nebo prostě nehřeje nějaká spirála.

Chci jen vědět, jestli má cenu čekat do pondělka, abych volal do servisu a nebo mám rovnou vybírat novou?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Na předmytí vůbec topné těleso jet nemusí, zpravidla ani nejede, je to zbytečné (předmývá se studenou vodou).
Jestli bzučí, bere 120W a nic se neděje, asi bude zaseklé oběhové čerpadlo, které žene vodu do ramen a trysek a umývá nádobí. Buď bude zatuhlé, nebo se v něm něco zaseklo.
ko
hodnocení

Aha, to mě vůbec nenapadlo. Dobré vědět *zmateny*. Teď dává i smysl proč to bzučí. Tak zkusim servisáka a buď mě pošle do hajzlu, nebo ne. Díky.

riva

Čerpadlem můžete protočit sám. Zatuhne obvykle když se myčka déle nepoužívala.

U myčky jsem už z čerpadla vytahoval třeba párátko. Když se dobře zašprajcuje, čerpadlo to nedá a musí se rozebrat.
ko
hodnocení

Já blbec to teď zaklidil. Nepoužíváním to nebude, myčka běží denně, někdy i dvakrát. To s ním nějak dokážu pootočit, když sundám jen dekly?

riva

Myčka mívá obvykle dvě čerpadla - oběhové (větší) a odpadové. Přístupná jsou zespodu, někdy zezadu. A když to zvládne opravář, tak to zvládne i majitel, i když mu to bude trvat déle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]