Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protékající baterie, co tomu bude?

Od: tecekeramicka odpovědí: 8 změna:

Video - teče baterie

bude stačit jenom utáhnout tu keramickou baterii a nebo bude něco špatně?

Ty konicky gumičky, nevím jestli je to i k tomuto modelu, ještě někde mám

4907e9da-fd58-46be-8d88-bd7f40a1c9f3.mp42.34 MB

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Rozebrat a vyměnit O kroužek na hřídelce vršku.

doplněno 02.07.23 12:00:

Právě že jsem viděl video, tak jsem napsal to co jsem napsal. O kroužek stojí pár korun a je to práce na čtvrt hodiny. Pokud chceš novou baterii, tak dej novou baterii. Na trhu jsou obě rozteče, 100 i 150.

tecekeramicka

Viděl jsi to video? Jde to snadno vyměnit za klasickou vanovou baterii?

Ale i kdyby Jo, tak to na videu bude rozteč 100, a já mám termostatické baterie rozteč 150.

Jestli chcete baterii opravit, tak stačí sundat růžici a na hřídelce vyměnit gumový O kroužek 8x2 mm. Nic jiného se nemusí rozebírat. Kvůli kroužku za 2 Kč ji nemusíte měnit. O kroužky se prodávají jednotlivě nebo v různých sadách jako těsnění pro vršky SAM 3/8".
zelezarstvi-fiala.cz/...

tj
hodnocení

1x
Vím o co jde, ale na to se doporučuji vybodnout a koupit novou obyčejnou moderní baterii... Není to nic, co by vás zruinovalo a budete mít klid. Divím se, že tahle ještě pořád drží. :)

hodnocení

0x
Keramická baterie - nejhorší baterie. X možností těsnění, kde to teče, často se stává, že při dotažení těsnění praskne porcelánové tělo. Nejlepší je výměna za pákovou baterii.

hodnocení

0x

Vyhoďte tu prastarou hrůzu. :-D

Páková baterie s roztečí 100 mm se dá koupit běžně. Termostatická snad být nemusí, ale i ta existuje.

gu
hodnocení

0x

kupte nové vršky ventilu nebo nějakou moderní baterii. nejlépe Novaservis.

zelezarstvi-fiala.cz/...

hng
hodnocení

0x

Drobný problém je, že asi nejde koupit vanovou baterii, která má ramínko otáčecí a která má držák sprchy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]