Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad do nenosne příčky

Od: pavlis odpovědí: 22 změna:
Dobrý den, rádi bychom ve svém cihlovem domě ubourali zbytek příčky mezi kuchyni a obybakem. Jedna se o příčku z plných cihel na kant. Akorát tato příčka vede přes strop do dalšího bytu kde tvoří stejnou příčku….lze tedy nějak tuto příčku vypodlozit překladem a zbourat?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Všechno jde, a ani , když to budou dělat zodpovědní a znalí lidé, nebude třeba statika!

V patře kde zůstane příčka ji musíte vyvěsit když toto bude pak ubouráte spodek až do stroupu kde v obvodové (nosné zdi) uděláte uložení, totéž na druhé straně , vložíte ocelový nosník, horní část dozdíte do traverzy a zazdíte otvory kde byla vyvěšena . Dole pak začístíte=, traverzu obalíte rabickou a omítnete, oštukujete nebo spodek nartáhnete kontaktním můstkem pak lepidlo a štuk nebo jádrová a štuk či jiná stěrka, dle výšky spodku traverzy .

další varianta zbourat to přes obě patra díru ve stropě a podlaze "zacelit" a v patře pak udělat příčku z SDK. nebo další a další varianty

doporučím pozvěte si strašího, znalého zedníka ,hrozí u toho velký průšvik pokud by to spadlo a ...

olinl
hodnocení

2x
Z čeho jsou stropy, ze železobetonu nebo Íček a hurdisky+navrch beton. V případě železobetonu bych se toho nebál.

spu
hodnocení

1x

Povolejte statika, ten jediný může na místě posoudit stav stropů vašeho domu.

hodnocení

0x

Zkuste to namalovat, vyfotit, zdali Vás dobře pochopíme.

Pokud je příčka zespodu, zkrz strop do dalšího patra, chce to někoho, kdo to zkoukne na místě. Pokud udělán strop, a pak dostavěná příčka dole i nahoře, vůbec nebude problém.

Na fotkách vidíte případ, kdy příčka šla z přízemí, zkrz strop do prvního patra. V přízemí se vybourala příčka, ale v prvním patře zůstala. mnoho let to tak bylo. Šíře místnosti byla 5,5 metru. A nespadlo to.

Dvě příčky to byly...

Překlad do nenosne příčky
Překlad do nenosne příčky #2
Překlad do nenosne příčky #3
pavlis
hodnocení

Jde o to ze nad námi je další bytová jednotka která je totožná jako naše…stropy jsou trám, desky, skvara a desky…přes toto vede ta zidka…jinak na te straně již byl do půlky příčky originál otvor a zbytek je vidět na foto
Překlad do nenosne příčky #4
Překlad do nenosne příčky #5

Díky za foto, je ta Vaše příčka průběžná až nahoru, nebo jen ke stropu?

pavlis
hodnocení

Prave ze vede durch přes cely strop až do dalšího bytu kde tvoří stejnou příčku
spu

To máte tedy odvahu. Jak říkám, povolejte statika

Je mi to divné, že štorcka vede z přízemí až do prvního patra. Ale věřím Vám.

Já bych to bez zajištění nedělal. Páč pak cihly visí ve vzduchu, jako na těch mých fotkách Na to nepotřebujete statika, každý Vám to zamítne.

Můžete dát foto detailu, jako mám na první fotce, kde je vidět, že strop končí a příčka je průběžná?

Děkuji

P.Pavlisi-jste teda velký hazardér, to tím spíše Vašemu tvrzení , že příčka není do stropu ale práběžná do patra. Vy jste porušeil vše co jde porušit!

Ve Vašem případu - z obou stran muste minimálně podepřít strop (na podlahu fošnu, na strop fošnu a "vyšprajcovat"dle šířky bouraného zdiva kuláči nebo vzpěrami (haisman... zelezodum.cz/... standartně rozteč cca60cm.pak flexou skrze co nejmenší otřesy vyřezat otvor pro uložení nosníku-traverzy-na obou stranách uložit traverzu a zazdít-nad řádně vyplnit maltou, pka po aspoň 3 dnech pakvybourat daný otvor a ostění a traverzu začitit.pak máte hotovo a můžete bez obav sundat podpěry a uklízet!

hodnocení

0x

Tomu hovorim : viac odvahy, ako rozumu. Zacat to burat bez zabezpecenia priecky proti padu je velky risk.

spu
Dle pana Cukráře, je to v pořádku... Já myslím, že bez řádné obhlídky na míste je to prostě nezodpovědnost

spu, co to plácáte? Kde jsem to uvedl, že je to OK? Toto jste četla?

Já bych to bez zajištění nedělal

chce to někoho, kdo to zkoukne na místě

Na to nepotřebujete statika, každý Vám to zamítne.

Už to vidíte, co jsem napsal?

spu

Na fotkách vidíte případ, kdy příčka šla z přízemí, zkrz strop do prvního patra. V přízemí se vybourala příčka, ale v prvním patře zůstala. mnoho let to tak bylo. Šíře místnosti byla 5,5 metru. A nespadlo to.

Ale to je jiný případ, a nikde jsem nenapsal, že je to v pořádku, jak Vy píšete. Dokonce vidíte, že se to muselo zabezpečit před bouráním.

Zkuste psát pravdu, nepište, prosím, co jsem nenapsal.

Děkuji.

spu

Podívejte, to, že se to muselo zabezpečit vidíte vy, jako zdejší odborník na stavbu. Já si tohle přečíst, tak si řeknu : ejhe , zde podobný případ a nespadlo to ! Beru do ruk kladivo a jdu na to.

Spu protože nejste opdborník, tak nevím proč komentujete znalejší!

spu

Pánové bez urážky, od odborníků očekávám ostré ohrazení proti nápadu bourání oné příčky bez posouzení statikem.

Ano, pan Cukrář na to sice upozornil, ale hned dodal fotky z nějaké akce, kde to šlo.

Debatu končím, vaše svědomí.

spu, "Debatu končím"

výborný nápad, alespoň se můžeme věnovat problému s bouráním příčky, kterou mu nikdo nedoporučil bez kontroly na místě zbourat.

Je zbytečné volat statika, aby mu řekl že takto ne. To mu snad sdělí zde skoro každý.

... z nějaké akce, kde to šlo...ano, drželo to několik let, ale zakryté, že to nikdo neviděl. Jakmile jsem to objevil, nechal jsem to zbourat až nahoru.

spu
Ale nepovidejte, vy jste to nechal zbourat? Tahle informace tam měla být uvedena hned, nemyslíte?

spu, "Debatu končím"

takže nekončíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]