Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to flek od pracího prášku nebo vyzrana barva?

Od: julina odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, sehnala jsem nějaké věci ze sekáče, hned jsem je dala doma vyprat a problém. Jelikož mám pračku, která nahoře v tom zásobníku prostě nesnese sypký prášek na prádlo, dávám prášek do bubnu pračky. Nesnese, tím myslím že tam vždycky zůstane, prostě ať ho dám kamkoliv, prášek se do prádla nedostane. Dělám to tak už asi měsíc a nestalo se mi ještě toto. Nyní, po vyprání těchto věcí mi přišlo, že je na všem zbytek pracího prášku. Tak jsem to dala znova prát, už bez prášku a stejně tam zůstali nějaké skvrny. Teď mám úplně strach, zda to je od toho prášku a vypere se to, třeba při vyšší teplotě. Nebo zda mohl prášek do prádla vyzrat tyhle fleky.:(( Byl to nákup přes 1000 Kč a plná pračka, takže se teď fakt bojím co s tím. Máte někdo nějaké zkušenosti? Je možné že ty věci jsou nějak nekvalitní, takže se fakt mohlo stát, že by to byli fleky kvůli vyžrané barvě? Jako prala jsem to z tohoto důvodu pouze na 20 stupňů... a asi jen 30 minut, prášek jsem pak při druhé pračce už nedala, jen víčko aviváže. Prosím zachraňte co s tiiiim, všechno to byli hadry s cedulkou, jako nové:(
Je to flek od pracího prášku nebo vyzrana barva?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co to je? se nedá podle fotky zjistit.

Ale není jednodušší věc, než namočit tu hadru do vlažné vody. Pokud bílá místa vymizí, tak to byl prášek.

Já o tom ale pochybuju, protože i moje pračka napouští pouze studenou vodu a studenou vodou se vyplachuje prášek ze zásobníku do bubnu a vždycky se prášek během několika otočení rozpustí.

Já spíše hádám, že kalhoty někdo vylepšil nástřikem vodou ředitelnou barvou, aby vypadaly jako nové (aby zakryl právě ty bílé místa).

hodnocení

1x

No, píšete plná pračka...nedala jste tam toho prádla moc? Podle mě je to prostě blbě vymáchané, ještě navíc v nedostatečné teplotě a zůstaly tam stopy prášku.

Tak to prádlo rozdělte, nedávejte do bubnu opět vše najednou, 20° opravdu nic nevypere.

Nevím, co vše jste koupila, koukněte na vnitřní cedulky, kde je od výrobce doporučená teplota praní a dejte znovu vyprat na normální program včetně pracího prášku.

doplněno 29.06.23 09:45:

Pokud ty fleky byly u všech kusů, je nesmysl, aby to byla vada materiálu.

hodnocení

1x

Dám do umyvadla (lavoru, většího hrnce...) trochu vlažné vody, namočím do toho cíp (kousek rukávu...) problematického textilu a trochu to promnu v rukách. Pokud začné to bílé mizet, vymáchám v pračce nebo v kbelíku celý kus oblečení důkladně. Nebo se pozná, že jsou to neodstranitelné skvrny přímo v látce.

nov
hodnocení

0x

Na 20 stupňů bych zvolila prací gel na černé prádlo, vždyť prášek se při tak nízké teplotě vody nemůže ani rozpustit.

pradlenka
hodnocení

0x
Neni to ohoblovane od bubnu nebo neceho jineho? Prasek to nevyzere. Avivaz muze delat fleky, kdyz se vyleje ma pradlo a chvili necha. Mi to pripada, ze to je mechanicke poruseni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]