Nejste přihlášen/a.
Co to je? se nedá podle fotky zjistit.
Ale není jednodušší věc, než namočit tu hadru do vlažné vody. Pokud bílá místa vymizí, tak to byl prášek.
Já o tom ale pochybuju, protože i moje pračka napouští pouze studenou vodu a studenou vodou se vyplachuje prášek ze zásobníku do bubnu a vždycky se prášek během několika otočení rozpustí.
Já spíše hádám, že kalhoty někdo vylepšil nástřikem vodou ředitelnou barvou, aby vypadaly jako nové (aby zakryl právě ty bílé místa).
No, píšete plná pračka...nedala jste tam toho prádla moc? Podle mě je to prostě blbě vymáchané, ještě navíc v nedostatečné teplotě a zůstaly tam stopy prášku.
Tak to prádlo rozdělte, nedávejte do bubnu opět vše najednou, 20° opravdu nic nevypere.
Nevím, co vše jste koupila, koukněte na vnitřní cedulky, kde je od výrobce doporučená teplota praní a dejte znovu vyprat na normální program včetně pracího prášku.
Pokud ty fleky byly u všech kusů, je nesmysl, aby to byla vada materiálu.
Dám do umyvadla (lavoru, většího hrnce...) trochu vlažné vody, namočím do toho cíp (kousek rukávu...) problematického textilu a trochu to promnu v rukách. Pokud začné to bílé mizet, vymáchám v pračce nebo v kbelíku celý kus oblečení důkladně. Nebo se pozná, že jsou to neodstranitelné skvrny přímo v látce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.