Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou dobré žárovky

Od: karelhamouz odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, mám dva lustry se závitem E14, kupoval jsem různé LED žárovky a všechny rychle odejdou. Nejsou úplně levné, tak si říkám, jestli není normální žárovka. Co používáte a jaké máte zkušenosti?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

1. Mají dobrý odvod tepla? Nejsou uzavřené v kouli? V žárovkách je elektronika, která se musí chladit, proudění vzduchu.

2. Kupuji jen Philips, GE, Osram. Ověřená minimální životnost je kolem 10 roků (kuchyň, kde se téměř stále svítí).

hodnocení

3x
Čím horší odvod tepla LED mají, tím kratší mají život. A E14 jsou na tom hůře než E27, protože elektronika je uložena v menší krabičce a i odvot tepla přes patici je horší. A pokud ji ještě máte v uzavřeném stínítku, tak je to velmi špatné. Nejlepší je vyměnit svítidlo. Jinak jediné, co můžete udělat je, že budete kupovat ty s nižším příkonem 3..4 Watt.

hodnocení

2x
Pouzivam od Emosu. Namontovanych mam asi 10 ks a nepamatuju se, ze by nejaka odesla. emos.cz/...
olinl
Emos se snaží o dobré výrobky, ne vždy to vyjde..

Taky beru Emos a zatím ok. Dealer od Emosu mi tvrdil že žárovky jsou ze stejné továrny jako osram. Což dle lumenů sedí více to neověřím.. :)

hodnocení

1x

Kupuji to nejlevnější na trhu, hlavně v supermarketech a mám je v celém bytě ve všech, nejen velkých, svítidlech. Občas nějaká "odejde", za cca 10 let celkem asi 5 ks, z toho asi 3 jsem obratem "opravil" přemostění vadné LEDky a ty "žárovky svítí dodnes. vyhozené za 10 let nepovažuji za hodné jakéhokoli přemýšlení.

hodnocení

1x

Kupuju Philipsy

@tomkk mám stejný názor i zkušenost

olinl
hodnocení

1x
Kupuj žárovky tam, kde nakupují elektromateriál elektrikáři, prodejce se snaží eliminovat ty špatné výrobky..

hodnocení

0x
Ja mam doma ve světlech 7w tesly a taky o nich nevim

sasa*
hodnocení

0x

Mám snad nejvěštší sragorky na trhu. Asi 4 roky v lustru , v lampičkách a nevím, že by praskaly. Nech si změřit instalaci, alespoň tento okruh.

Nejen napětí, ale i vypínací smyčku apod.

asd1
hodnocení

0x
Pořádně průměr instalaci v bytě, nemusí to být zarovkama ale prepetim, elektřina umí hodně věcí... zkušený ektrikar který tyhle svinarny umí hledat.

cl
hodnocení

0x
Tento sortiment prodávám. Mohu doporučit Osram a Tesla. Reklamace reálně v řádu promile. Narozdíl od kolegů výše bych já Emos nedoporučil.
doplněno 28.06.23 18:25: Jana222 Ale vždyť to tam píšu

Tak to už ale musíte napsat proč emos nedoporučujete a proč Osram a Teslu doporučujete jinak je to nic neříkající výkřik do tmy...bez hodnoty

Já tedy zase naopak. Tento sortiment také prodávám a točíme emos bezproblému. V případě že je reklamace měníme ihned kus za kus jelikož Emos nedělá problémy u reklamací. Prodáme jich dost a nějak extra se nereklamují. Navíc Emos a Osram jsou ze stejné továrny. Ne všechny ale ty základní jsou totožné..

Jinak přidám zkušenost i s led trubkama cca 4000prodaných kusů všechny 3 velikosti co emos nabízí a reklamace skoro žádné. Pamatuji si reklamaci cca 20kusů kdy prostě byli dvě krabice špatné. Jinak kusovky se tu jednou za čas objeví. Ale za mě v tom objemu jaký prodáme je to hodně malé % reklamací.

Jinak i s osramem máme dobré zkušenosti ale to byla ta nejdražší řada trubic pro provoz 24h v kuse už 3tím rokem svítí a reklamace byla pouze pár kusů nefunkčních v balení nových..

hodnocení

0x

Kupuji ty nejlevnější LED žárovky v Penny. Jsou značky INESA případně nějaké jiné značky vše v ceně cca 30kc. Mám zkuěnost že proti OSRAM vydrží tak 3krát déle.

Nejlevnější možnou jsou, i možná déle vydrží. ALE!*cert* Jaké mají podání barev? Jak zatěžují (unavují) oči? Jaká je svítivost po prvním, druhém, třetím.. roce? Určitě bych do těchto levných nešel. Myslíte, že obchodníci jsou hloupí a kvalitní LED by nezdražili?

vibe2*
hodnocení

0x

Ze zkušeností EMOS už nikdy.

Raději Solight, což prý není Čína, ale Korea (jižní) ...

solight.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]