Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternativa za topení v kamnech dřevem

Od: xyvb odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dnes jsem měl na chatě kominíka a dle jeho slov bude nutná rekonstrukce / oprava / vyvložkování komína. Jelikož na chatu jezdíme jen v létě a topíme v něm minimálně a nechce se nám moc do chaty investovat (časem zbourat a postavit něco jiného), tak hledám způsob, jak se opravě vyhnout. Existuje nějaká alternativa, kromě elektřiny čím topit nebo spíš si přitopit na chatě? V podstatě se jedná o dvě malé místnosti do 30 m2. Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

5x

Za cenu klimatizace budete mít dva komíny . Navíc dřevo je takzvaně na skladě pod kulnou . Elektřina muže mít kdykoliv výpadky . Počítejte u klimy také servis. Je to v principu tepelné čerpadlo.

Možná kamna na propan butan?

asd1
Je to i o výkonu,přijedeš do vymrzly chaty a pustis 2 kW klimatopenicko? Zářič na PB tě sežere + jeste tahas bomby.. solární + baterka a máš to za komin+kamna+dřevo na sto let..
Vzdyt pise na leto... Da se sehnat do 20 tis. To bude stat jenom komin beztak. 3,5kw klima topi 4kw. Coz neni malo na letni prihrati.

asd1
hodnocení

4x
Kamna těžko nahradis něčím co vyjde levněji než oprava komina.. můžeš i pořídit komín který pouzijes v nový chatě.
Taky komín může být ještě ok a kominik si jen vyrábí kšeft za vložkování...

hodnocení

3x
Pokud se chcete vykaslat na topeni drevem, tak bych sel do nastenne klimy.
xyvb
hodnocení

Jako klasicka klimatizace? (venkovni + vnitřní jednotka)?

Ano. Kdyz je vedro, chladite, kdyz je chladno topite. Na vikendove pouziti idealni.

hodnocení

0x

Máme taky maklou chatičku, kam jezdíme hlavně v létě a máme tam jak klasická kamna (které se hodí hlavně v zimě - máme ještě staré zásoby dřeva za hubičku), tak klimatizaci (klasický split - uvnitř a ven, lifruje teplo požadovaným směrem), která se hodí hlavně v létě na chlazení, nebo mírné přihřátí.

místnost a půda do 4x4=16m^2, studený sklep.

hodnocení

0x
A proč jste měl na chatě kominíka? Jsou s komínem nějaké potíže? Netěsní? Já jen jestli vás netahal za nos. To by musel být hodně v havarijním stavu, aby v něm nešlo topit dřevem, a pak by asi nestačilo ho vyvložkovat.
xyvb
Jelikož jsem chtěl aby na to mrknul jestli je to ok a při té příležitosti jej vyčistil. To ze mě tahal za nos nelze samozřejmě vyloučit. Ale také nelze popřít to, ze ten komín se zevnitř sype (hlavně spáry), to jsem viděl na vlastní oči.

zaseja
hodnocení

0x

Taky by mě zajímalo, z jakého důvodu se tam ten kominík objevil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]