Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěná podlaha - parkety

Od: mary22* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, moc prosím o radu co s parketami, které se mi nelíbí... pročítala jsem diskuse ale jsem z toho celkem zmatená. Vzhled podlahy se mi nelíbí - takže přebroušení nepřichází v úvahu. Doporučíte mi koberec nebo lino? A pokud lino jak vyrovnat podlahu a podložit? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arakain77*
hodnocení

0x

Ahoj Mary.

To že se vám nelíbí,ještě neznamená,že musí být škaredé napořád.Po přebroušení a vhodné úpravě lakováním nebo voskováním může vzniknout zajímavá a krásná podlaha,kterou se pak budete všude chlubit.Ale pokud trváte na svém,já bych tam dal koberec.To proto,že je teplejší a příjemnější než lino.I pokládka je daleko jednodušší,než lino a jiné podlahoviny.Taky záleží,v jaké místnosti se podlaha nachází.Ale koberec může být klidně i v kuchyni.

jabraka*
hodnocení

0x

Lino na parkety bez úpravy je trochu riskantní,nerovnosti jsou trochu vidět,takže alternativa je stejně - přebrousit.Položit vhodný koberec je skutečně jednodušší,trochu je třeba dát pozor na vůli okolo stěn,aby při dilataci vlhkem a teplem se koberec někde neopřel o stěny.okolo stěn použít ochranné lišty.

JABRAKA

hodnocení

0x

hodtě na to plovoučku za pár stovek a máte vystaráno.

mary22*
hodnocení

my bydlíme v paneláku tak nevím jestli plovoučka je šťastné řešení...

doplněno 12.05.10 19:25:

ještě by mě zajímalo tím přebroušením dá změnit odstín? teď je takový medový dalo by se to zmativ? a na kolik by přebroušení a nalakování vyšlo?

kytka*

Čistě záleží jen na vkusu, my máme parkety, nebyly pěkné tak jsme je přikryli kobercem a je klid , když se maluje, parkety setřu a polořím koberec a je hotovo. Broušení jak píše miramira to je prach po celém bytě, tomu se neubráníte. Lakování ,nejmíně 2x lakovat . Parkety ale pokud nejsou pěkně udělané,rozeschlé apod. tak ani to lakování jim na kráse nepřidá. Proč by byla plovoučka špatné řešení?

musím zde být sám a jedinej, kdo dává hodnocení . . .? *bzum*

kibic*

Pokud to tak cítíš, pak ano. Nepřekvapuje tě ta osamělost? Nebo je to spíš žebrání o bodíky? *smich*

PROTOŽE PPROTO *smich*:-P:D

broušení a lakování a oprava spár (hroznej bordel v bytě, celym byte) vás výjde stejně (i dráž než ) celá nová podlaha a nakonec se spáry rozestoupí a jeste tam kde jste byli. Bydlíme v paneláku a plovoušku si nemůžeme vynachválit, proč z toho všichni dělají problém nechápu?

doplněno 12.05.10 19:34:

najděte si zde diskuze (lehce) o tom jak mají lidé drahou opravu parket a otvírají se jim spáry a neví co stím, a prosí o radu.

hodnocení

0x

Na dobře položenou otázku je radost odpovědět. *palec* Volte samozřejmě to nejjednodušší a položte na parkety prostě koberec. V paneláku nejsou tak velké plochy, aby bez lepení vznikly nějaké problémy. A aby to vypadalo pěkně, doporučuji i nízký (cca 5cm) soklík tvořený lehce zakoupitelnými lištami a pásy ze zbytku stejného koberce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]