Nejste přihlášen/a.
Je na to kľúč. Skúste sa spýtať predávajúceho, či sa mu niekde nepovaľuje. Je možné, že ho nemá, pretože tie šróby už dostali pár rán nejakým vyrážačom.
Pre ilustráciu, našiel som jeden inzerát aj s náhradnými šroubami. Predajcu nepoznám. stroje.bazos.cz/...
Podľa mňa sa jedná o starý hobľovací valec od Narexu. Dodávali to ako pridavné zariadenie k píle. To na fotke je pravdepodobne transplantovaná na dielensky vyrobený podstavec s motorom. A popravde si vôbec nie som istý, či bola regulovateľná (inak ako podložkami...)
Jenyk - "Jak to má udělaný štelování třísky?" - podobný stroj mám doma. Seřízení stolů na výšku,kolmost a rovinu konstruktér vymyslel dvanádti mohutnými šrouby zespodu stolů. Jsou tam matky a kontramatky, které se opírají o rám. Seřízení je práce na půl dne, téměř raketová věda. Když se to srovná, následuje seřízení nožů. Vzhledem k absenci krytů kožené rukavice nutné! Mám vyfotit jizvy?
Fotek netřeba. Mám dobrou představivost a i nějaké osobní zážitky a zkušenosti. Měnit kudly bez kožený rukavice je pozvánka na chirurgii.
Pokud nemá hoblovačka nějaké kulturní štelování třísky, tak ruce od toho. Stačí přední stůl. Samozřejmě, když jsou štelovací oba dva, je to podstatně lepší.
Jsem prostě ze starý školy a na pořádný litinový mašiny nedám dopustit. Na občasnou domácí práci asi zbytečný, to by mohlo stačit třeba něco takového.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.