Nejste přihlášen/a.
Chceme vyměnit dřevěné vstupní dveře za plastové.
Při zaměření dveří, nám pán z firmy od které dveře budeme brát, sdělil, že současný průchod 80cm z dřevěných dveří by se díky silnějšímu profilu plastových zárubní zmenšil na 70cm.
Navrhnul, že je možné aby jsme zeď z pravé a levé strany zařížli každý o 5cm. Což je proveditelné, jelikož dům je postavený někdy mezi 1980-1989, není z pálených cihel, ale nějakého předchůdce dnešního Ytongu. Viz foto č.1.
Tyto cihly se dají snadno řezat.
Pán mi dal úkol zjistit přesah překladu nad dveřmi, aby šlo zjistit o kolik cm lze otvor rozšířit.
Osekal jsem omítku a zjistil jsem, že po obou stranách překlad přesahuje o 15cm, a na těchto 15cm leží na zdivu.
Překlad je zřejmě betonový, nejsem si jist. Jeho barva je šedá. Viz foto 2 a 3, ale moc to nejde z fotek poznat.
PROSÍM O RADU OD ZNALÝCH jestli můžeme ubrat z každé strany 5cm, zdiva, a tedy, že překlad bude ležet 10cm na zdivu, místo dosavadních 15cm.
Prosím o rady
Děkuji moc!
Jak píše p.Milan C. Vůbec bych neřešil zda 15 nebo 10cm! I tak to bude držet nebo nad tím máte ještě pět pater?
Jinak kdysi jsem něco podobného prováděl na našem domě a představte si -žádný překlad nade dveřmi nebyl, jen -fošna=díl rámu dvěří a přesah byl jen asi 5cm. a navíc nad tím ještě patro. Byl to bývalý statek, postaven někdy v roce 1890, po 2.sv.válce pak po vzniku sídlo národního výboru a od půlky 50? nvn sídlo JZD.Rodiče to koupili někdy v 1975.
asd1, krtek6, jenyk®
Prosím vás mohli by jste mi vysvětlit proč plastové dveře ne?
Pořizujeme je právě z důvodu slabé termo-izolace dřevěných dveří (které jsou poctivě vyrobené a vyplněné polystyrenem). Dveře působěním vlka a teplot kroutí a táhne nimi.
Plastové dveře pořizujeme právě pro dobrou termoizolaci.
Pamatuji jeden dům kde si v rámci rekonstrukce pořídili dřevěné okna (termoizolační skla). Bylo to v roce 2008. Tedy v době kdy se už rekonstruovalo na plastová okna. A ti majitelé mi tehdy říkali, že jsou velmi zklamaní, že měli vzít plastové.
Bydlel jsem ve 5 domech s plastovými vchodovými dveřmi a ani jedny nevrzali.
Kde jsou dřevěné dveře vyplněné polystyrenem? Někdy to bývá v masívních výplních, ale většinou je ve výplních PUR pěna. Frízy na křídle i na rámu jsou buď KVH hranoly, u lepších nenapojovaný. Síla běžně 78 mm, u lepších 88mm a u ještě lepších to je dřevohliník. Případně se to lepí z latí a plátuje.
Ovšem pokud to jsou venkovní dveře z dřívější doby, tak to byly vlastně o trochu lepší klasický dveře.
Ale tohle je diskuze na dlouhé zimní večery. Vše má své pro a proti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.