Dobrý den, mám u souseda na pozemku septik. Soused tam již můj septik nechce. Domluvili jsme se, že si udělám na svém pozemku nový septik. On si že starého udělá nádrž na dešťovou vodu. Teď přišel s tím, že ze starého septiku nádrž nechce a mne žádá abych si starý septik odstranil (vykopal a zasypal). Vše je bez písemných podkladů, pouze ústní dohoda. Je to má povinnost ho zrušit když je na jeho pozemku ač dohoda zněla jinak? Děkuji
kolemjdoucí, podle čeho tak soudíte? Je to Váš názor, nebo to máte něčím podložené.
Čí je tedy trubka na mém pozemku, kterou vedou sousedi splašky, do obecní kanalizace?
kolemjdouci
Vycházel jsem z novely OZ po 1.1. 2014
kolemjdouci
Vycházel jsem z novely OZ po 1.1. 2014 kdy již nelze až na vyjímky mít jiného vlastníka stavby a pozemku. Samozřejmě jestli je septik postavený dříve nebo tam je vecne bremeno pak ok. Ale to tazatel nenapsal.
jinak sousedovi můžete slibovat a slibovat a slibovat a nic neudělat, prostě nemáte čas, peníze, příští rok, než to uděláte tak soused umře Prostě klasická zdržovací taktika
ser: btw jak se stalo, že máte Septik U souseda? Např. v minulosti to byl jeden pozemek a později došlo k prodeji části pozemku a je to.Barák stojí na jednom pozemku a septik je u souseda.
V minulosti to byl septik po dohodě pro dva sousedící domky - docela běžné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.