Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je s mražákem a lednicí?

Od: lednicar odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

máme americkou letnici electroworld.cz/...

cca minulou sobotu přestala pomalu chladit i mrazit. Manželka ji ve středu vyklidila (mezi tím jsem objednal novou, řikal jsem si že 11 let starou lednici nebudeme opravovat)

Zkazilo se nám všechno maso - takže škoda veliká.

Po umytí a připravení na odvoz prodejce - co přiveze novou lednici. Jsme používali mrazák jako úschovnu limonád - přece jen tam bylo chladněji něž venku.

Teď jsem vstal a šel si nalít limonídu a ona je hnedle zmrzla - taková kaše. Takže po cca 4 dnech začala mrazit...

Co to teda je?

Kde může být chyba? Mrazák tedy trochu mrazí, a chladnička hodně málo.

Novou lednici za cca 2 hodiny přivezou, ale co s tou starou, vyplatí se to někomu opravovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
25.06.23 08:58
hodnocení

3x

Ne.

jirkaa
hodnocení

2x
Zdravím,
Jsem chlaďař.
Buď odešel termostat, nebo je tam pravděpodobněji málo chladiva.
Pokud je to lednička 11 let stará za 8 tisíc, tak bych opravu asi neřešil, ale jestli je dražší, tak sice někde únik bude (kondenzátor i výparník je většinou zalitý v bocích a tím pádem bohužel neopravitelný), ale při mikroúniku může po doplnění klidně dalších 10 let fungovat.

hodnocení

1x

nejsem tedy chladař-takže jenom to co jsem odkoukal ... a nevím jestli to tak má i Vaše lednice ale tohle jsem řešil u své-a u dvou lednic-byl ucpaný fitr který byl v tom okruhu- takže přijel mechanik samozřejmě před tím si to otestoval-odčerpal chladivo -odřízl těleso filtru-zaletoval/zavařil nový,napustil chladivo odzkoušel uzavřel okruh a lednice makala další roky...takže je na Vás co a jak-zvážit cenu,stav lednice,stav těsnění ...já to dělal za zlých komunistů ...peněz moc nebylo-tehdy jsem se vlezl pod tisícovku ze vším okolo a hlavně včas jsme to odhalili -začlo to teprve povolovat...kolik by to stálo teď nevím...jinak dnes bych se u 11 let staré lednice do opravy určitě nepouštěl...pěkný den

olinl
hodnocení

0x

Vypadá to na nějaké čidlo či slabší výkon kompresoru-těžko říct. Kdo opravuje lednice a vyzná se v tom by ji samozřejmě zprovoznil..

hodnocení

0x
To je těžký, když jste nezkoumali chování, když přestala mrazit. Je vyloučeno, že jste třeba nedopatřením zapnuli odmražování? Nám takto kdysi mrazák vypla pitomá spadlá PET flaška.

petrm
hodnocení

0x

Mě se kdysi chovala divně lednička s mrazákem. Po různých pokusech jsem zjistil špatný kontakt v rozvodné krabici, na kterou byla připojena zásuvka u ledničky. Při větším příkonu se kontakt v krabici ohřál a lednice přestala fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mražák

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]