Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
prosím o radu - čím ošetřit proti povětrnosti a UV venku umístěné konopné lano tak, aby nešpinilo? Je to použito jako zábradlí na terase a když se okolo toho někdo šoupne, neměl by mít špinavé oblečení nebo ruce, takže lněná fermež je asi špatně. Nechat ho jen tak ale nechci, bude hnít, je to na dešti a slunci... Díky za odpověď
Myslím,že vám tak lehko neshnije.Ale co tak zkusit venkovní penetraci?Já bych ho tam zkusil kousek namočit a usušit.Mělo by pak být jako zalakované,trochu tvrdší,než původně.Je to jen nápad a ještě jsem to nezkoušel.Určitě ale bude ošetřeno a špinit taky nebude.
Stačí potřít lněným olejem,jsou k dispozici na impregnaci dřeva oleje se zemním voskem.
JABRAKA
Nebude to zanechávat stopy?Já myslím,že neuschne.Po čase se nalepí prach a bude to špinavé jak auto v zimě.
Také by to šlo,ale byl by problém najít vhodný vosk,aby na tom držel.Já bych samozřejmě věděl i jaký vosk by byl vhodný,ale problém by byl v tom,jak jej sehnat.Skutečně je nejvhodnější ten lěný olej se sikativy.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.