Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Impregnace konopného lana

Od: bobby odpovědí: 10 změna:

Ahoj všichni,

prosím o radu - čím ošetřit proti povětrnosti a UV venku umístěné konopné lano tak, aby nešpinilo? Je to použito jako zábradlí na terase a když se okolo toho někdo šoupne, neměl by mít špinavé oblečení nebo ruce, takže lněná fermež je asi špatně. Nechat ho jen tak ale nechci, bude hnít, je to na dešti a slunci... Díky za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arakain77*
hodnocení

0x

Myslím,že vám tak lehko neshnije.Ale co tak zkusit venkovní penetraci?Já bych ho tam zkusil kousek namočit a usušit.Mělo by pak být jako zalakované,trochu tvrdší,než původně.Je to jen nápad a ještě jsem to nezkoušel.Určitě ale bude ošetřeno a špinit taky nebude.

jabraka*

Stačí potřít lněným olejem,jsou k dispozici na impregnaci dřeva oleje se zemním voskem.

JABRAKA

arakain77*

Nebude to zanechávat stopy?Já myslím,že neuschne.Po čase se nalepí prach a bude to špinavé jak auto v zimě.

jabraka*

Za 24 hodin zaschne,je to vysýchavý olej a se vzdušným kyslíkem reaguje za tvorby pružné vrstvičky.Kdo má podlahy ze dřeva,tento prostředek zná.

JABRAKA

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Co ho napustit voskem?

jabraka*

Také by to šlo,ale byl by problém najít vhodný vosk,aby na tom držel.Já bych samozřejmě věděl i jaký vosk by byl vhodný,ale problém by byl v tom,jak jej sehnat.Skutečně je nejvhodnější ten lěný olej se sikativy.

JABRAKA

bobby
hodnocení

Díky, jen jaký konkrétní olej a kde ho vzít?

Bobby

jabraka*

Asi tento.

jabraka*

Nevešel se obrázek tak znovu

doplněno 13.05.10 07:41:

Jen jsem chtěl dodat,že těchto olejů je celá řada výrobců.

JB

Impregnace konopného lana
bobby
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]