Nejste přihlášen/a.
mate nekdo tento regal?
Pisou ze kazda police unese 175 kg, je tam 5 polic... takze 875 kg na jeden regal, ano?
Potrebuji nejake regaly na kramy do dilny... znáte nějaké vhodnější, levnější?
images.obi.cz/... tohle je tak 30 kg a ne 800
Jak to vidím zblízka tak jeden takový asi mám, a ty L profily jsou tak slaboučký že to zmáčknu rukou, zdeformují, nevím jestli to je plech 0,3 nebo ještě méně
myslíte že to je úplně to stejný, nebo to dělá víc výrobců, nebo kdo je přesně výrobce?
Kare vám jejich levnější alternativu radí dobře. Samozřejmě, že profil zmáčnete rukou, v tom směru namáhán není. Ty z Lidlu mám (ale v akci o dost levněji) a jsou cca stejně únosné, jako ty z Obi. Pokud máte vyšší nároky, stavet se v nějakém hobbymarketu a osahejte si je. Zrovna ve středu jsem je byl okukovat v Bauhausu. Pokud chcete něco pevnějšího, musíte jít prostě s cenou cca 2x výš.
Ono je taky dost rozdíl, jestli člověk ten regál používá na uskladnění těžkých věcí, které tam s citem založí a vytahuje párkrát za rok, nebo jestli jimi neustále manipuluje.
Stabilnější je systém rivet lidl.cz/.... U něj se člověk nebojí, když se opře z boku, že se to složí. Takže rivet mám doma a ten jednodušší je ve sklepě s pozinkovanými plechovými policemi.
Jeden takový regál jsem si kdysi pořídil a musí být přišroubovaný ke zdi, aby unesl sám sebe . Nevěřím těmhle parodiím na regály, u kterých lze ohnout stojinu rukou. Jestli chcete opravdu pevný regál, je nejlepší ho svařit (případně sešroubovat) z ocelových válcovaných (případně plechových 3 mm) profilů a jako police použít OSB desky.
Kdysi existovaly profesionální šroubované stavebnice s děrovanými prvky (ocelový plechový L profil 40x40x3 mm), ze kterých se dal postavit prakticky jakýkoliv regál. Používaly se běžně ve velkých skladech a byly prakticky nezničitelné. Jestli se dají ještě sehnat netuším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.