Dobrý den potřebuji dopojit vodu k myčce a ta originální hadice má aqua stop. Problém je ten že mám vodu v pozinku,vysoko a málo prostoru za linkou. K tomu všemu je tam ještě i kombi rohový ventil (baterie a připojení myčky) , myčku mi zítra dovezou novou zatím tady zapojená nebyla. A můj dotaz zní jestli je nějaká hadice na myčku kde je vnitřní a vnější závit (na který by se pak dala připojit hadice i s tím Aqua stopem) nebo nějaké podobné věci nějaká spojka atd? Jde hlavně o to že na tom ventilu bych vodu uzavřel, přípojka je půl metru hned je tam šachta takže i kdybych uzavřel vodu před hodinami a ne na ventilu tak žádná potopa nebude naštěstí ALE potřebuju i přístup k ventilu od teplé i studené (baterii) ne ať je i ta hadice od myčky skříplá a je tam málo místa. S linkou moc hýbat nechci, jsem zde v podnájmu a i odpad je zde až moc vysoko a blbě umístěný (hlavně je krátká trubka od zdi) . Foto nedávám je tam málo místa a musel bych vše rozdělávat.
Co vím, tak hadice od myčky s aqustopem (i bez něj) má vždycky závit G3/4" (převlečnou matici).
A ten aquastop má být připojený přímo na rohový uzávěr, protože je mnohem menší pravděpodobnost, že prasne ocelové potrubí, než že praskne nějaký plast v opletené hadici.
Ale když zajdeš do prodejny vodoinstalatérský potřeb, tak tam určitě budou ,mít nějakou hadici se závity G3/4" na obou koncích a pak si k tomu koupíš ještě mosaznou spojku G3/4" a máš to vyřešený.
Pokud jsem porozuměl popisu, tak vy máte v baterii vložený pračkový ventil a hadice od myčky k němu nestačí. Lze ji nastavit hadicí, která je obalena nerezovou síťovinou a normalizovaná do tlaku 10barů(10 atmosfér, nebo 1 MPa). Tato hadice se prodává v různých délkách a závitech. Vy zřejmě potřebujete hadici se závitem R3/4"(převlečná matice na pračkový ventil) a G3/4"(vnější závit) do hadice od myčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.