Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pro svou suchozemskou (stepní) želvu sestavuji nový vnitřní výběh z OSB desek, plocha asi 2,5 m2. Nejsem si jistý, čím ty desky natřít, tak třeba tady někdo bude hned vědět. Musí to odolávat vlhku, ideálně úplně voděodolné, kdyby si vylil misku, odolávat drápům, protože hodně hrabe, a zdravotně nězávadné i za vlhka. Samozřejmě budu rád, když to bude co nejlevnější, ale když to nepůjde, nedá se nic dělat. Nějaký silikon, tekutá guma apod.? Vím, že se třeba nastřeluje folie, ale to by bylo kvůli tvaru skříňky hodně komplikované a jsem si jistý, že by to dokázal strhnout. Díky!
Doplnění: ještě jsem zapomněl zmínit, že má půl dne zapnuté UVA/UVB světlo, to by asi taky mohlo mít vliv na ten nátěr.
Pokud ta želva má drápy a vše rozškrábe, není OSB dobrej nápad. To jsou jen slepený a slisovaný štěpky. Zachytne se drápem na kus štěpky a pokud v tom bude pokračovat, pomalu tu OSB desku rozebere.
To jsem právě doufal, že by vyřešil ten nátěr - želvy špatně snášejí průhledné materiály a nikde jsem nenašel ke koupi dost velkou krabici, proto sestavuji vlastní. Takový nátěr neexistuje?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.