Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soklový polystyren bez lepidla?

Od: voody odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Mám dům ve svahu a zateploval jsem část domů pod úrovní terénu perimetrickým polystyrenem. Je nutné tento polystyren natáhnout do lepidla s perlinkou? Jde mi o to, že jsem rád, že jsem do výkopu dostal polystyren. Výkop je hluboký 170cm a široký.po nalepení polystyrenu pouze okolo 30cm. A v tomto prostoru jsem rád, že projdu bokem, natož se v takové mezeře ohýbat a natahovat lepidlo... Výkop širší nejde udělat, jsem na hranici pozemku. Na polystyren přijde nopovka a zasypat štěrkem...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je mnoho odborníků, kteří se domnívají, že to ví nejlépe. Musíte si sám ověřit, kdo píše pravdu, nebo svůj názor.

Sokolový polysteren, ať kterýkovil výrobce, či prodejce prodává pod nějakou značkou, je určen pro zeteplení i pod terén. Má uzavřenou buňkovou strukturu a je téměř nenasáklivy. Je ale méně pevnější jak XPS, opět s rúzným názvem.

Povrch izolantu nemusí být chráněn lepidlem a perlinkou, ani omítkou, vhodné je jen nějaký nátěr, třeba barvou, pokd je na přímém slunci.

Pokud je zakryt nopovkou, tak určitě není třeba dával lepidlo.

(Vaše ohýbání mne přivedlo ke vzpomínce, když jsem viděl lepit desky polyše, již opatřené vrstvou lepidla, páč se stavitel nechtěl tolika ohýbat)

voody
hodnocení

jaros70*
hodnocení

0x
Odborník na zateplovací systémy odpovídám a ®Cukrar také, perimetr patří nad terén. V zemi nemá smysl. Lepidlem+ perlinka+lepidlo jako povrch pod nějakou omítku se natahuje sokl. Pokud natáhnuté lepidlo dosahuje pod úroveň dlažby, odřezává se proti vzlínání vlhkosti. Do základu, do země se dům nezatepluje. Jestli je to novinka v inovacích, tak sem s nimi. S polystyrenem jste zabil schopnost zeminy izolaci, no budiž. Polystyren vytáhněte ze zemi ven, prodejte sousedovi. Nopova folie patří přitisknout ke zdivu a odřezává se po zasypání zeminou, nebo po dlažbě, kačírku. Perimetr je drahý a o jeho termických odporů by se dalo polemizovat. Natažený sokl musí být oddělen od zemi. To se dělá tak, pilkou vybrousíte natažené lepidlo. Nepěkné řezy vyplníte polyuretanovou pěnou. Sokl ozdobíte kamínkem s epoxidy. Ale pod terénem nemá polystyren funkci. Štěrk už vůbec. Vůbec se vám nedivím, když vám radili odborníci v Hornbachu.

Pane Jaroši,

a ®Cukrar také..

NIKOLIV, s většinou Vašeho textu vůbec nesouhlasím, domnívám se, že schválně klamete, mýlíte se, nebo lžete.

.

olinl
hodnocení

0x

Jen se zeptám-hydroizolaci ve spodní/podzemní části domu máš vyřešenu nebo máš vodorovnou hydroizolaci v úrovni terénu? Pokud hydroizolaci nemáš, tak je riziko, že se ti do domu bude dostávat více spodní vlhkosti a ten polystyren je tam víceméně potom na nic, dokonce to i stavbě škodí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]