Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Áchod combi - Nepochopitelný problém se splachováním

Od: medvidek180® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Prosím vás, dobří lidé poraďte, co je špatně....žádný instalatér mi nedal srozumitelnou odpověď.

Za poslední peníze nám firma namontovala nový záchod Combi – tedy s nádobkou spojenou s mísou. Stále zkouším jak šetřit vodou a zkouším mačkat jednou malý půlměsíček a pak zase veliké kolečko. Nevidím v množství spláchnuté vody žádný rozdíl. Zrovna tak to zkouším u své karamádky, která má záchod o mnoho dražší. Stejný výsledek.

Jenže – světe div se! Teď jsem to zkusil při odchodu od prvního doktora (kterých mám spousty) a byl v tom nebetyčný rozdíl, který by pochopil a viděl i dement s IQ 80. Počkal jsem si, než se voda doplní a zkusil druhý způsob. To samé dvakrát, ale pak už mi jel autobus domů a nepamatuji si co jsem mačkal pro málo vody a co pro hodně vody.

Já to sice budu zkoušet i u dalších doktorů, ale tím nepřijdu na kloub věci.

Jsem technik (sice ve slaboproudu), 30 let jsem se živil nejen hlavou, ale i rukama.

Prosím poraďte!

Předem moc a moc děkuji, za jakou koli odpověˇ.

Michal

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kojzl
hodnocení

0x

Tak to vám to za poslední peníze namontoval asi nějaký lempel, anebo jste si ten záchod kupoval sám?

No tak to si musíte nastudovat manual. Evidentně se nechtěl učit váš systém. I když mě teda divný, že tvrdí the, že jste zručný a živíte se rukama, tak si necháte montovat dveře od někoho, kdo udělal s odřenýma ušima učiliště?

nastavuje se často jak výstupní ventil, tak napouštěcí plovák...

Ale napadlo mě, nedrží této malé kolečko moc dlouho? Zkuste ho jenom s máčknout a hned pustit... I když takhle se spíše šetří na jedno tlačítkových záchodech

jinak úplně přesná hodnota na dcl lze odečíst z vodoměru, Kolik to bere na malý a kolik to bere na velký spláchnutí.

Ale jestli chcete něco radit, tak si nejprve Nastudujte manuál k tomu WC, vyfoťte ho přiložte ho také vyfoťte fyzicky vypouštěcí ventil a napouštěcí plovák - na plováku lze snížit hladinu vždy, to už šlo před 70 lety ;))

hodnocení

moc děkuji, ale kočko je v obou případech jen veliké a má v sobě půlměsíček. zkoušel jsem i krátce - stále stejné

olinl
hodnocení

0x
Uvnitř v nádržce na splachovacím výpustném mechanismu jsou asi čtyři zářezy, těmi by se měla dát nastavit "délka" stisku mačkacího knoflíku-tedy při nastavení ve vrchní poloze by mělo odtéct jen málo vody. Je to už delší dobu co jsem to také studoval, ale mechanismus by měl být pořád stejný, tak by to mohlo jít nastavit..
hodnocení

moc děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]