Nejste přihlášen/a.
U vrtačky staré 20 let to začalo u uhlíků jiskřit protože byly krátké tak se i zastavovala a po bouchnutí do boku se znovu rozjela. Tak jsem myslel že je to uhlíkama a když jsem tam dal nové a vrtačka se párkrát zatočila musel jsem ale vypínač několikrát stisknout aby se rozjela. A nyní se už vůbec nerozjede.
A když jsem měřil napětí na uhlíkách, tak tam je a uhlíky ke komutátoru přiléhají.
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
olinl
2x
Co jsem opravoval pár vrtaček a úhlových brusek s podobnými symptomy, tak mi z toho vychází, že to funguje potom jen krátce a v případě že koupíš novou kotvu, tak brzy odejde nebo tyto věci už nejsou tak kvalitní a stejně musíš nakonec koupit novou věc. Ty máš z 99% načatou kotvu(rotor motoru).
1x
Pokud bylo napětí na uhlíkách, tedy myslím opravdu tvrdé napětí měřené třeba vadaskou, tak bude pravděpodobně přerušený rotor, ale tam zpravidla stačí ho pootočit a zpravidla jede... Byť je vadný. Vinutí statoru je v sérii s kartáčema rotoru... Tedy při napětí na uhlíkách tedy není přerušené vinutí statoru !
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]