Dobrý den Můj dotaz je možná hloupý ale zkusím se zeptat. Chtěli jsme v chodbičce dělat strip z sdk a nejde to z technických důvodu. Tak mi poradily že ať se ten podhled udělá z polystyrenu o síle 4-5cm zatáhne se to perlinkou a zastupuje. Můj dotaz zní když bych zvolil tuto variantu jaké můžu použít světlo aby ten polystyren nevzplanul dekuji
nejde to z technických důvodu.*** to bych zněl vidět, proč to nejde a polyš ano.
Na polyš dejte led světlo...
lisak75
sdk nejde protoze po obvodu je lista kde s kabely a pak je tam i rozvadec ktery je 4,5cm od stropu. takze to nejde uchytit tu konstrukci po obvodu jak se to dela. Malo mista
Aby jsi měl naprostou jistotu a klidnější spaní, tak zvol nějaké světlo na nožce, aspoň krátké ( 20 nebo 25 cm ). Zlepšíš tím osvětlení podlahy ( zkrácením vzdálenosti od zdroje ) a snížíš riziko přenosu tepla i kdyby jsi tam měl starou žárovku.
Jistě, i omítka se trošku ohřeje, ale zabrání tomu, aby se polystyren nad světlem odpařoval a vytvořil dolík, neřku-li se vznítil. Ale to by tam musela být aspoň stará stovka žárovka a těsně u povrchu. Ne světlo na stopce + omítka + nějaká úsporka s 25 Watty.
Buď použij nehořlavou podložku jako je lignát nebo podobné schválené desky, nebo svítidlo na hořlavé materiály. Měla by na něm být značka velké F v trojúhelníku, nebo v obdélníku nápis 850 °C. Ale nezoufej, je na každém druhém svítidle, prodavač ti ukáže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.