Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklá hadice k pračce?

Od: astik odpovědí: 10 změna:
Nevíte, jestli je tohle hadice k pračce? Začalo to prokapávat a o kousek dál zespodu to asi taky praskne. Udělala se tam bublina. Je to na chalupě - sklep. Je to staré cca 10 let. Děkuji za odpovědi.
Prasklá hadice k pračce?
Prasklá hadice k pračce? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

V každém železářství jsou tlakové hadice na metry. Změřte, zastavte vodu, povolte závlačky na prstýnkách a hadici vyměňte. Ty prstýnky kupte, za pár korun nové.

Potom uz staci pockat, ktora hadica praskne ako prva.

Peterko, můžete mi vysvětlit, proč by měla praskat? Přívodní, tlakové hadice a také odpadní jsem celý život na strojích měla krátké a celý život, od r. 1974, jsem si je měnila sama. Snad 5x. Musela bych počítat, kolikrát jsem se stěhovala a odkdy mám i myčku. Nerada bych to zakřikla, ale nikdy jsem ani sebe ani sousedy nevytopila. Pročpak si myslíte, že píšu nesmysly? Mrzí mě to, protože nikdy neradím to, co sama nemám vyzkoušené a ověřené. A když, tak napíšu, že si myslím. Jen myslím. Fakt, prosíííím, vysvětlete mi to.

hodnocení

3x
Kupte si novou hadici, po 10 letech je uz zrala na vymenu.

hodnocení

0x

Ano, vyzera to ako prackova hadica, ale nejaky domaci pat-mat mohol tu hadicu pouzit aj na ine ucely. Ved staci sledovat,. kam vedie druhy koniec.

111®
hodnocení

0x
Proč ten výstup z kohoutku smeruje dolů a ne doprava aby hadice nemusela být ohnuta?
ml

To drastické zahnutí mě taky zaujalo (i to vedení pod okapem), ale předpokládám, že kohoutek byl dřív. Ale dá se koupit rohový hadičník nebo jak se to jmenuje případně hotová hadice s ním.

ml
hodnocení

0x

Já bych teda takovéhle hadici nevěřil. Ta už má svá nejlepší léta za sebou. Radši bych zkontroloval, jestli jde ten kohoutek zastavit a pouštěl bych to jen na potřebnou dobu, jinak hrozí vznik jezera.

Tohle podle mě vypadá jako něco kompletované po domácku (všimněte si té hadicové spony), ne jako pračková hadice. Samozřejmě i taková může k pračce vést.

Stává se mi běžně, že nevím kam vedou elektrické kabely, ale abych nevěděl, kam vede hadice se mi ještě nestalo (na druhou stranu hadic zase tolik nemám).

astik
hodnocení

Já vím, moc se v tom nevyznám. I mně se zdá, že co se týče veškeré vody, tak je to příšerně zpatlany *blee*
Nevím, kam za hadice vede. Ale budu muset koupit novou. Asi raději delší...

Ako chcete kupit hadicu, ked neviete, co je na druhej strane a ake to je dlhe?

Ak je to privod k pracke niekde v druhej miestnosti, bezpecnejsie bude natiahnut pevny rozvod a presunut venitl pred pracku. Prijemne ohybny je alpex, dobre sa s tym pracuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]