Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kutily !
Můžete mě prosím poradit s bojlerem Dražice OKCE 100?
Před pár dny začalo ze spodní části mírně kapat ... Lze to vyřešit nějaký čištěním či výměnou těsnění?
Je možné, že to přestane?
Rád bych se v této nelehké době vyhnul výměně, pokud to půjde ...
Děkuji předem za odpověď ! Václav
Dobrý den,
tak jsem vyměnil přírubu, ale po zahřátí bojleru začaly opravdu drobně vycházet (nově) kapky z dírky na fotce ... Počítám, že tohle už je asi konečná ...
Nevíte někdo co to přesně znamená (netěsný plášť apod)?
Děkuji moc za info ...
Vypni elektriku do bojleru, pak vem šroubovák (asi křížový) a povol šrouby, které drží plastový kryt.
Kdyžplastový kryt sejmeš, tak si ještě nějakým měřákem zkontroluj, jestli na vodičích není napětí.
Pak můžeš vzít utěrku nebo ubrousek a vysušit místo pod bojlerem. Pokud máš možnost, tak to můžeš vyfoukat stlačeným vzduchem nebo to můžeš opatrně vysát vodním vysavačem.
Teprve po těchto úkonech zjistíš jestli stačí vyměnit těsnění a nebo to teče otvorem v nádrži, která je prorezivělá.
Teoreticky do prorezivělé díry můžeš vložit šroub a z obou stran tím šroubem přitáhneš gumové ploché těsnění. Když bude stěna nádoby ještě trochu zdravá, tak to ještě chvíli vydrží.
pokud kape voda v těch místech, kde je nebezpečně blízko i elektřina (viz. odkaz @111 ) je nebezpečí úrazu el.proudem, ale také možnost havárie - prasknutí a např. vytopení bytu, v panelácích i bytů...
Toto je nutné řešit okamžitě.
mám OKCE100 asi 2 roky, před tím jsem měl OKCE 80 - nikdy mi nic nekapalo, žádný kondenzát ani jiné nesmysly - ten váš prostě musí mít vadu, jak píší kolegové.
Děkuji všem za odpovědi, nakonec mě to nedalo a víko otevřel, přikládám foto a video.
Podle mě, stačí vyměnit těsnění ... Tedy je to vlastně těsnění ta guma co do ní vede hnědý kabel?
Co vy na to - souhlasíte?
Děkuji ...
Video kapání
![]() | BojlerKapani.mp4 | 2.06 MB |
To je jímka pro čidla (kapiláry) do termostatu a termopojistky.
Pokud teče jímka (tečou z drátů kapičky), potom je potřeba koupit novou přírubu.
To je ten poklop na matky okolo. Celé to dno.
Koupit tohle + nové těsnění + novou anodovou tyč.
...
Ta guma co je jen špunt není těsnění. Je to jen špunt, aby kapiláry nevypadli z jímky a neměnili polohu v jímce!
To musíš vědět sám. Já takyto opravuji 11 rok tatramat 155litrů.
Perfektně funguje.
Nechce se mi tahat těžkou krávu do 1NP a pak připojovat na vodu a elektriku.
Raději vyměním a mám to za hoďku až dvě hotové.
Až mi prorezne nádoba, pak budu měnit.
...
Jak ho máš starýho? Když se mění včas anodová tyč, tak neprorezne ani jímka, ani nádoba.
Spíš je blbě namontovaná ta příruba.. Nebo kamarád instalatér je slepej že neviděl že teče (i) plášť.
Odpoj elektriku, shoď dekl a použij oko a hlavu...
Napadá mě, nemůže to být kondenzát, který vznikl po vypuštění a napuštění bojleru studenou vodou a zahřátím po zapnutí?
Mě to připadá jako blbost, skrz tu umělou hmotu se pak kapky dostávají nad relé a nad elektriku atd ... Apak by takhle teoreticky "tekly" i nové bojlery, taky se musí napustit a zahřát ne?
(no už jsem objednal nový bojler)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.