Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohniště jak daleko od plotu

Od: macina odpovědí: 4 změna:
Prosím, chceme si postavit ohniště. Klasika - kruh s kameny dokola. Jsou dané nějaké normy, např jak daleko od plotu nebo domu souseda? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
§ 1013
(1) Vlastník se zdrží všeho, co působí, že odpad, voda, kouř, prach, plyn, pach, světlo, stín, hluk, otřesy a jiné podobné účinky (imise) vnikají na pozemek jiného vlastníka (souseda) v míře nepřiměřené místním poměrům a podstatně omezují obvyklé užívání pozemku; to platí i o vnikání zvířat. Zakazuje se přímo přivádět imise na pozemek jiného vlastníka bez ohledu na míru takových vlivů a na stupeň obtěžování souseda, ledaže se to opírá o zvláštní právní důvod.
Zkuste umístit ohniště tak ať neobtezujete smradem souseda. Pokud máte dobré sousedské vztahy zeptejte se ho zdali si tam můžete ohniště založit. Nic tím nezkazíte.

hodnocení

2x
Stanovené metry, od kterých byste sousedovi mohl říct, že z vaší strany je vše ok, nikde nejsou. Když bude foukat blbě výtr, zasmradíte mu jeho dvůr i třeba prádlo i dům, když bude větrat. Takže záleží, jaké máte vztahy, jestli to bude chtít trpět, nebo ne. Snažte se aspoň používat kvalitní dřevo s minimem kůry, ne zbytky pohrabané po zahradě.

hodnocení

2x

Spíš je to o slušnosti a ohleduplnosti. Náš soused, dnes už bývalý, si postavil krb pár metrů od našeho plotu. Bylo nádherně, dala jsem větrat na balkon peřiny a než jsem se stačila otočit, najednou vybafnul z komína tak černý kouř, že jsem honem chvátala věci sklidit a zavřít okna. Nikdy mne neupozornili. Máme všechny okna na jih a tak jsme se tady pařili kolik hodin, než panstvo přestalo grilovat. Někdy to trvalo celý den a vydržet vy baráku, který má téměř všechna orientovaná na jih, bylo pro nás peklo.

dratek
hodnocení

1x

No rozhodně né blíže než 2 m (to platí pro jakoukoliv záležitost i malé stromy) :)

Každopádně svůj záměr proberte se sousedem alespoň ústně !

Pokud by nějaký zm*d soused tohle udělal u plotu 2 m, a šel by kouř ke mně, tak ode mě by šel kropič s vodou na tu partičku u ohně. A to dálkově spínaný... S takovým materiálem bych si velmi rychle poradil. Nemohl bych říct ani popel, on ke mně kouř já k němu vodu :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]