Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se to vyměnit rukojeť u autorizované opravny

Od: svana odpovědí: 23 změna:

Dobrý podvečer,spadla mi žehlička (jak jinak) a plaskla mi po celé délce platová rukojeť .Můj švagr (revizák) mě vždy říkal,co je rozbité a strká do elektriky vyhoď.Já prostě, rozbíjím žehličky :(.

Dá se to vyměnit rukojeť u autorizované opravny
Dá se to vyměnit rukojeť u autorizované opravny #2

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dotaz na náhradní díly...nebo přímo, jako náhradní díl

hodnocení

3x
Na fotografii je i typ: GC3320
V některých opravnách si dělá šikovný pracovník zásobu použitelných náhradních dílů vymontovanych z neopravitelných přístrojů už na vyhození...
Držím palce!

hodnocení

3x

Koukněte do příručky, jestli tam nenajdete typ plastu, z kterého je žehlička vyrobená..V odkazu ceskykutil.cz/... si můžete můžete najít vhodné lepidlo na slepení.

Já bych to neřešila a omotala páskou a žehlila tak, nejsem si jistá, že ten díl seženete a navíc cena opravy+dílu by mohla převýšit cenu nové.

Navíc asi není jisté, jestli vůbec bude žehlička po pádu správně fungovat?

svana
hodnocení

No představte si,že jsem si praskliny všimla při žehlení,až mi skřínul prst

hodnocení

3x

Typnu si, proč tomu tak je. Máte pocit, že když na žehličku nebudete tlačit, správně nevyžehlíte. A právě tím tlakem držadlo zlikvidujete. Jenže dnešní žehličky nežehlí přítlakem, ale kvalitou žehlicí plochy. Tak si myslím, že byste se měl s vaši lehoučkou žehličkou tozloučit a pohledat na Heurece.cz, kde je uedena i váha žehličky, vybrat nějakou těžší a při práci s ní netlačit. ;) Jak to vím? Vybírala jsem cca před rokem. Mám špatné zápěstí, tak jsem chtěla sice kvalitní, co dovede hodně hřát, ale je co nejlehčí.

svana
hodnocení

Já nic nemíním na heurece objednávat,žehlička je ok, jedna z nej,jak mi prodavačka řekla,takže ji chci zachránit,těžké věci nežehlím.

sasa*
hodnocení

2x

Ano pokud se dá, ale výměna může být dražší než celá žehlička. Co je to za typ?

k2

Otazkou je, jestli to vubec jako ND existuje...

svana
hodnocení

Philips ...,dál nevím,musela bych hledat záručák

svana
hodnocení

pro k2 : no pošlu tam mejl s fotkou.poté,co si vyhledám aut.opravnu

durden
hodnocení

2x

Tady v té rukojeti elektrika nejde, neřešil bych to, normálně bych to omotal BALIKOVOU páskou :))

svana
hodnocení

a co ta černá elektrikářská,přeci je tam drát blízko,a je to napařovací,čili tam leji vodu...

durden

No pokud je načatá Nádržka, ukapává voda, netěsní to, no tak vyhodit...

Z fotky se ale zdá, že to není Nádržka, ale jenom krytka

svana
hodnocení

...no, to zatím ne, je ten béžový plast vede pouze nahoře toho modrého základu,ale prasklina začíná to od té šňůry,i když rádce nahoře psal,že to nevede společně s drátama,mám fakt obavu

svana
hodnocení

Nahoru jsem přidala celou fotku

hodnocení

2x

Určitě nevyhazovat, tohle není závada ohrožující Vaše zdraví. Nejlepší by byla výměna toho krytu (pokud ho seženete), ale tohle by stačilo slepit vteřinovým lepidlem - nakapat do trhliny a zmáčknout k sobě. Práce na pár minut.

Určitě to neobalujte žádnou páskou, bude to šeredné, protivné do ruky a dlouho to nevydrží.

doplněno 19.06.23 06:49:

Hořlavé je čersté lepidlo. Po vytvrzení není o nic hořlavšjší, než ten plast. Navíc ta rukojeť nikdy nemůže být tak horká, aby od ní chytlo cokoliv (to byste jí těžko mohla udržet v ruce).

svana
hodnocení

Souhlasím,až nato,že vteřinové lepidlo je hořlavina,je na něm výstražný trojúhelník

Tohle bude s velkou pravděpodobností ABS a ten se vteřinovým lepidlem lepit nedá. Zezadu nejspíš bude šroubek, kterým se uvolní zadní díl. Pak se dají další díly rozložit. Většinou bývá zevnitř vylisovaný druh plastu. Podle toho je možné zolit lepidlo. Na ABS se prodává souprava kyanakrylátového lepidla s aktivátorem. Jinak žádné nebezpečí nehrozí. Rukojeť je chladná, k požáru není důvod. Síťovým napětím umí zabíjet jen Kramný a ten je teď v lochu.

makk
hodnocení

2x

Opravit se dá vše, ale v tomto případě nejspíš oprava vyjde dráž než nová žehlička. Jestli tolik rozbíjíte žehličky, kupujte si stále stejný typ a pak máte šanci, že použijete nádhradní díl z té rozbité.

svana
hodnocení

...pochopitelně,přeháním rozbíjením žehliček,ale je fakt,že mi před časem spadl ruční vysavač Concept a ikdyž po záruce, jsem ho nechala přesto opravit a oni do 14 dní cca,mi ho zaslali zpět a gratis !,prý jen maličkost,která funkci nepoškodila - úplní kavalíři*srdce*

111®
hodnocení

2x
Mohlo by ti jit slepit toluenem nebo redidlem 6300
svana
hodnocení

toluenem?... no to ne,to doma nechci... a to ředidlo natřít do té štěrbiny?

asd1
hodnocení

0x

Nejjednodušší je svařit to - páječka s regulací teploty, V hrot, zanořit do spáry, shrnout z boků dovnitř a uhladit. Takhle postupně sestehovat celou trhlinu. Práce na 10 minut náklady na materiál nula. Spoj jde i vyztužit zatavením kovu napříč trhlinou např. sponky ze sešívačky, tady to ale neni potřeba..

Chytrák co to chce vyhodit ať ti koupí novou, jestli pozná rozdíl.. Tohle vyhodit je mrhání surovinama a rozmar milionáře...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]