Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuličky izolačního polystyrenu

Od: durden odpovědí: 4 změna:

Viděli jste pytlování kuličky izolačního polystyrenu? Má to nějakou izolační schopnost, když se to nasype na strop? Nebo to je blbost? Případně najdu video, kde to tak dělali sypali do stropu...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Když jsem koupil starej barák, byla půda plná odřezků polystyrenu. Prohnali jsme to drtičkou ovoce a nasypali do stropů. Mám tam toho asi 75cm, izolace bez problémů a myším se to nelíbí, pokud prolézají, tunely se za nima sypou... Za mě dobrý, izolace za pár kaček. Kupovaný - neznám cenu, neumím posoudit...

Jen postřeh-pytlovaný =průmyslově dělaný sypký polystyren je zbaven náboje a normálně se sype , drcený před cca15? roky lidé běžně drtily zbytky EPS a XPS ale tam zůstal el.náboj a dost se díky tomu kuličky drceného lepily. Jedenrát jsme tento používali na izolaci prvnách dvou či tří šárů bloků-heluz nebo to byl porotherm? nwn.Některé cihly už byli vypúlněné z cihelny polystyrenem, některé vatou a zbytek se sypal,ale podrovbnosti nevím nezajímalo mne jen to že s tím bylo víc práce astačilo málo a "tekl ze spár ven. Byl to-měl to být penzion v Pístině , na příjezdu do vbesnice vlevo u hráze Zahlínského rybníku. Jinak tento nasypaný ve stropu má stejné tepelně izolační schopnosti jako polystyren vcelku - není v tom žádný rozdíl jen v tom že zde je asi nutný záklop tedy pokud má být pochozí kdežto po deská EPS lze chodit. Jo a jak píše Olinl-dělá se zněj polystyrenbeton

olinl
hodnocení

1x

Osobně bych volil na zateplení "stropu" minerální nebo skelnou vatu. Do toho polystyrenu bych se bál že mi tam vlezou myši. Jinak co znám pytlovaný polystyren, tak je složen z kuliček recyklovaného extrudovaného polystyrenu a používá se spíš na lehčený beton. Samozřejmě použít ho jako zateplení můžeš.

hodnocení

1x

Jako pan Berger, dříve jsme drtil mnoho kubíků polysterenu od televizí. Zásoboval mne Multiservis. Ani po 25 letech nevidím v zimě problém na steše s roztáváním sněhu. Dneska bych zasypával ekostyrenem, do dutin, kde není přístup.

Video nemám, páč tenkrát to byla drahá technologie, dneska se to dělá jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]