Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace, tepelná izolace a drenáž okolo starého domu

Od: honzastavba odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně zaizolování soklu domu. Jedná se o cca 100 let starý dům, z části podsklepený. Dům je v mírném, ale dlouhém svahu pod zahradou a pod polem. Úroveň podlahy je všude nad úrovní terénu, tzn ve spodní části je cca 1 metr nad zemí. V úrovni podlah přízemí je provedena vodorovná hydroizolace injektáží. Sklep je poměrně suchý, tam jsme hydroizolaci neřešili, je v něm studánka napojená na čerpadlo s plovákem a spodní voda je odváděna mimo dům. Nyní jsme ve fázi, kdy bychom chtěli provést obkopání domu a izolaci soklu. Chtěl bych se tedy zeptat na správné složení a postup. Můj plán je takový: obkopat, očistit kamenné základy, které vyrovnám sanační omítkou, na to tekutou bitumenovou svislou hydroizolaci vytáhnout nad úroveň terénu, na to nalepení soklového polystyrenu. Poté nopková folie nopy od domu na ochranu polystyrénu, na dno drenážní trubku do geotextilie a zasypat kačírkem. Jak postupovat vběhem obkopávání? Obkopávali jste po částech, nebo třeba jednotlivé stěny postupně, nebo vše najednou?

Děkuji za rady

Hydroizolace, tepelná izolace a drenáž okolo starého domu
Hydroizolace, tepelná izolace a drenáž okolo starého domu #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zeptám se. K čemu je dobrý dávat svislou hydroizolaci na základ pod vodorovnou hydroizolaci?

olinl
hodnocení

2x
Za mě ta injektáž-jak to popsat-nejsem si jist jestli za pár měsíců či let nebude potřeba udělat hydroizolaci znovu. Ukazovala vám ta firma co tu injektáž dělala nějaké referenční domy po několika letech? Hledal jsem nějaké video na téma injektáže po několika rocích a nic jsem nenašel.. Každý dům se řeší individuálně, u vás to může zkomplikovat sklep, pokud není dobře odvětraný, protože je tam voda/vlhkost a po zateplení celého objektu
může být problém. Určitě postupovat po částech u vekovních zdí/základů, tlak zdiva působí na základy i do stran, tak aby se to nezbortilo, obvzlášť jestli dům nemá betonový věnec "pod střechou", a ani izolační injektáž tomu nemusí přidat na pevnosti..

kkk
hodnocení

0x

Ta druhá fotka je starší než ta první, na té první fotce je nová střecha a chybí anténa :)) teda ne že by to bylo k věci, ale připadá mi, že pan majitel se rozhodl pro své pomoc, přestože předchozí zásahy mu dělali nějací odborníci...

Aby to nakonec nespadlo. bohužel, ono je jednodušší takovej barák shodit, než se s tím celej život opravovat :)

hodnocení

0x

Nepotěším Vás, jdete špatným směrem a vyhazujete peníze.

kdy bychom chtěli provést obkopání domu***co od toho očekáváte?

Jak postupovat vběhem obkopávání?***Neodkopávat, není důvod.

honzastavba
hodnocení

Dobrý den, jde mi hlavně o zateplení domu, abych rovnou zateplil i sokl, abych tam neměl tepelné mosty.

ale kvůli tomu nemusíte odkopávat dům, ohrozit statiku a případě si udělat potok kolem domu. Musíte více nastudovat tuto problematiku, abyste věděl, že se mýlíte s Vašim názorem.

Spodek stavby nikdy dodatečně neodizolujete, proti vlhkosti, to se nikomu nepodařilo

infa

Pane cukráru, víte co to je zateplit sokl? :)

Vůbec není třeba odkopávat celé základy-stačí na straně s fr.oknem cca20cm-tedy dle odhadu dle fotek domu.Takže úplně dostačující bude zateplení cca30-40cm pod horní hranu kabřincového obkladu.

Ono totiž úplně stačí zateplit minimálně 30cm pod úroveň podlahy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]