Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stare kureci maso

Od: ilil odpovědí: 12 změna:
v mrazaku jsem nasla 2 roky stare kure. Da se jeste snist, nebo co s nim?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Máte psa? Povařit
lilil
hodnocení

Bohuzel psa nemam a kocka to nezere.

Tak soused(ka)

sasa*
hodnocení

3x

To myslíš vážně? Stálo by to za to? Děkuji ne!

semil
hodnocení

2x
Normálně to sežer , maximálně se posereš

hodnocení

1x
Rozhodně nejíst. Celé kuře vydrží v mrazáku až jeden rok, porcované kousky masa je vhodné ponechat v mrazáku maximálně půl roku. *cteni*
Jaký je rozdíl mezi celým kuřetem a porcovaným kuřetem?
Že jedno vydrží rok a druhý jen půl roku.

hodnocení

1x

Kdysi jsem četl, jak vědci vykopali na Sibiři mamuta v celku a tak ho z vědeckých důvodů kus sežrali a prý byl dost tuhý, ale jinak v pohodě ...

Záleží na tom, v jakém stavu jste tam to kuře dávala, jak vám mrazák mrazí, jestli mezitím párkrát nerozmrzlo a tak, ale klidně může být ještě v pořádku a použitelné, nebo taky může být už skoro dva roky nejedlé a infekční.

To na dálku posoudit nejde, ani z fotky ne (pokud tam nebudou vidět chomáče plísně, nebo tak něco).

Pokud si na to netroufáte, nebo se vám nějak nezdá, tak ho vyhoďte - za ty peníze vám možné problémy nestojí - a příště si líp udržujte přehled o tom, co máte v mrazáku.

Já jsem takhle jedl nějaké mražené kuřecí kousky, které měly za sebou pár let a nic mi nebylo, ale to nejde zobecňovat.

*palec*

Co dodat? Pokud bylo zmrazené jen jednou a celou doby bylo v mrazu- NEROZMRZLO a při zamražení bolo OK, pak musí vydržet rozhodně víc než jen půl roku či rok. Ono stačí už tvrzení celé rok porce jen půl roku!

mnd®
hodnocení

0x

jenyk: protože - ireceptar.cz/...

Já teda maso do mrazáku nedávám.Kupuji jen to co chci a budu dělat ten den.Ale u nás je obchod otevřený každý den 7-21 hod.

To je stále totéž.
Já se tedy ptám, co se s tím vlastně stane? Proč v kouskách po půl roce a vcelku po roce?
Děkuji za vysvětlení.
zaseja

mnd: tak jsem si přečetl ten tvůj odkaz a jsou tam pěkný blbosti.

Pokud ty koupíš čerstvý maso a hned ten den ho uděláš, tak to nebude nic moc.

Třeba vepřový maso by mělo po zabití ještě aspoň 5 dní zrát v lednici, jinak je tuhý a hovězí by mělo po zabití zrát až 4 týdny, jinak je z toho podrážka a ten tvůj odkaz mi říká, že maximálně 5 dní, uvědom si, že maso v obchodech je dneska čerstvě po zabití, už se nikde neskladuje a nenechává dozrát, to bu se hypermarketům prodražilo a nikdo by to za ty peníze nekupoval.

Vyzrálý masa jsou až ty na stejky, proto jsou tak drahý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]