Nejste přihlášen/a.
Kdysi jsem četl, jak vědci vykopali na Sibiři mamuta v celku a tak ho z vědeckých důvodů kus sežrali a prý byl dost tuhý, ale jinak v pohodě ...
Záleží na tom, v jakém stavu jste tam to kuře dávala, jak vám mrazák mrazí, jestli mezitím párkrát nerozmrzlo a tak, ale klidně může být ještě v pořádku a použitelné, nebo taky může být už skoro dva roky nejedlé a infekční.
To na dálku posoudit nejde, ani z fotky ne (pokud tam nebudou vidět chomáče plísně, nebo tak něco).
Pokud si na to netroufáte, nebo se vám nějak nezdá, tak ho vyhoďte - za ty peníze vám možné problémy nestojí - a příště si líp udržujte přehled o tom, co máte v mrazáku.
Já jsem takhle jedl nějaké mražené kuřecí kousky, které měly za sebou pár let a nic mi nebylo, ale to nejde zobecňovat.
jenyk: protože - ireceptar.cz/...
Já teda maso do mrazáku nedávám.Kupuji jen to co chci a budu dělat ten den.Ale u nás je obchod otevřený každý den 7-21 hod.
mnd: tak jsem si přečetl ten tvůj odkaz a jsou tam pěkný blbosti.
Pokud ty koupíš čerstvý maso a hned ten den ho uděláš, tak to nebude nic moc.
Třeba vepřový maso by mělo po zabití ještě aspoň 5 dní zrát v lednici, jinak je tuhý a hovězí by mělo po zabití zrát až 4 týdny, jinak je z toho podrážka a ten tvůj odkaz mi říká, že maximálně 5 dní, uvědom si, že maso v obchodech je dneska čerstvě po zabití, už se nikde neskladuje a nenechává dozrát, to bu se hypermarketům prodražilo a nikdo by to za ty peníze nekupoval.
Vyzrálý masa jsou až ty na stejky, proto jsou tak drahý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.