Nejste přihlášen/a.
potrebuji poradit s vyberem kotle, v projektu ma obekt ztraty 14kw,dvoupatrovy,180m2,rozvody v medi, kotel bych chtel na drevo a hnede uhli 20 - 25kw, pripadne jiny horlavy odpad(piliny).libi se mi tento MODERATOR-UNICA, rad uvitam vase rady a zkusenosti apop prodejce.diky
dobry vecer rojek je plechovej kotel moc nedoporucuji ja osobne sem koupil litinovy viadrus a nemuzu si to vynachvalit co projde dvirkama to jde na popel od rojeku cena rozdil 5 tisic ale je blbost kupovat silnejsi budete to muset privirat a bude dehtovat zbytecneu viadrusu je dobre to ze kdykoliv simuzete prikoupit a instalovat takl zvane clanky kdyby vam ten vykon nekdy nestacil
to kdyz premyslite nad plechovym tak atmos s regulaci ten ma soused a nastavi s v kolik mu to ma rozhoret tak ventilator mu to rozfouka treba hodinu a pul pred tim nez prijde domu a po prichodu ma doma teplo je to ale zplynovaci za tydenjeden popelnik popele
Ježíšišnarjá von se tu ptá na MODERATOR-UNICA a vy furt Atmos, Rojek, Viadrus... Tak ten MODERATOR-UNICA, ten tedy neznám, ani jsem o něm ještě neslyšel. Ale dva roky záruka (tedy standard) tedy nic moc. Když tak jestli na něm trváte tak zkuste vydyndat aspoň 5 let. A vzhledem k výskytu odkazů na český web bych se bál o následný servis. Kdoví jestli ten co vám to dnes prodá bude ještě za 5 let schopen (a ochoten) jezdit pro díly do Polska. Cena není vše.
jak to myslite, v projektu mi projektant naplanoval 20kw rojek. myslel sem ze je lepsi silnejsi nez na opak..
A nebo ať si tam dá ten svůj kotel a doplní ho akumulačními nádržemi. Pak bude sice topit jen odpoledne po příchodu z práce a topit celý den. Těch 14 kWh bude totiž potřebovat jen několik dnů v roce. Jinak například při cca průměrné teplotě v topném období (+4°C) bude výkon poloviční. Z toho vyplývá, že minimálně 1/2 zimy bude potřeba ještě nižší než 7 kW.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.