Nejste přihlášen/a.
To není poplatek za převoz, ale doprava a zejména clo a doplatek DPH, protože to vezou z Ameriky. No... vlastně to je poplatek za převoz
Ale k dotazu. Používám různé nádobí - smalt, nerez, teflon, keramický kompozit, silikon. Neřeším to. Pokud ale něco jeví známky poškození, jde to okamžitě pryč. Spíše než v ČEM vařím, dávám si pozor na to, CO vařím. Těch jedů, a obecně zdraví neprospěšných látek, dostanete do sebe podstatně víc z těch surovin.
Prvních 25 let smalt a litina, cca 20 let hliník a teflon, pak zase smalt, občas nerez. V poslední době vlastně ani nevím, sám si nevařím a přítelkyně má snad nerez . K tomu olověná roura v kuchyni. Jsem v pohodě, neřeším to. Na mém zdraví se to nijak neprojevuje.
(Akorát páteř mám v háji, ale to má důvod jiný ).
Sice to u mě nehrozí, ale asi bych se vyhnul všelijakým silikonovým formám na pečení a podobným módním vynálezům. Přece jen těm plastům není moc co věřit .
Hliník reaguje s kyselinami. Tedy kyselá jídla v hliníku uvolňují látky do jídla.
Myčka se s hliníkem nekamarádí, takže nechápu, kdo dneska kupuje hliník.
Plastové nádobí zase obsahuje těžké kovy, které uvolňuje vysoká teplota (černé šufany a naběračky). Ze stejnéhop důvodu se nelejou horké čaje do PET flašek, protože horký nápoj vyplavuje změkčovadla z obalu. Proto je v PET pouze studený nápoj.
Tohle je fyzika a chemie. Žádnej HOAX
Nerez a smalt je OK. Taky je to nejpoužívanější nádobí.
Nejlepší je kvalitní titanové nádobí. To se ani nepoškrábe,a le usí to bát origo a né čínskej fake šméčko.
Já, být váma, tak si usmažím řízek mezi dva chleby a udělám si výlet do Tescomy. Na displeji je všechno hodně velká paráda, ale často realita je o něčem jiném. V prodejně bych si napsala značky a jména toho, co se mi líbí a na netu bych objednala. Nejlépe přes Heureka.cz, kde se dá najít nejlevnější prodejce. Stejný model, ale prodejce nemá takové marže a vyjde to mnohem levněji. A začala bych papiňákem, který nahradí několik hrnců. Zvláště ten, který má dvě poklice.
To nádobí co jste si na Amazonu vybral je litina a každá ta nádoba je sakra těžká. Takže cena poštovného je docela normální. Toto nádobí je vždycky drahé a za jednotlivé kusy se kolikrát zaplatí kolem 5 tisíc, záleží na velikosti a výrobci. Takže tady by Vás 4 kusy a k tomu pokličky vyšly celkem asi na 8 tisíc i s tou dopravou. Ale nebudete spokojený, protože je to nádobí těžké a tím pádem je na denní používání docela "náročné". Mám doma jeden kastrol a jeden pekáč a fakt je beru jenom když chci dobře upéct nějaké maso v troubě. Tu pánev tady z té sady bych já, jako ženská nepoužívala vůbec, protože by mi upadla ruka. Ale jinak je to nádobí na doživotí. Ten hrnec mám už 45 let a je pořád skoro jako nový. Já bych si být Vámi koupila kvalitní nerezové nádobí se silným dnem a nekupovala bych asi sadu, ale vybrala si podle potřeby velikosti, které by mi určitě vyhovovaly. Pánev bych koupila od značky Tefal, červeným "okem"na dně. Už mám dvě víc jak 7 let, a pořád jsou v pořádku, nic se neodlupuje. Ale levné zrovna nebyly. No a pokud byste chtěl, tak ten tlakový hrnec, jak zde psali i jiní. Ten bych doporučila Tefal Clipso. Třeba koukněte sem. Já mám podobný minimálně 14 let, když se ten systém "clipso"tady objevil v prodeji. Nesmírně jednoduché ovládání, a to už dneska to mají určitě ještě lepší než tenkrát, když to začínalo. A ještě jsem u něj nic nemusela měnit a funguje naprosto perfektně a bezpečně.
To máte pravdu. Od Teskomy bych nekoupila vůbec nic. Velice nekvalitní a předražené zboží. S těmi pánvemi od Tefalu mám zkušenosti dobré, ale nemám jenom jednu pánev na všechno, mám i jiné od jiných výrobců a střídám je. Tak je to možná také tím. Ale klidně naleju do horké pánve vodu a ještě to nemělo vliv na kvalitu pánve, dno se teda nikdy nevyboulilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.