Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základová deska - po částech

Od: alannorf odpovědí: 6 změna:

Zdravím rádce

Budu dělat základovou desku 5x5m x 10cm na zahradní dílnu. Mám už základy ze ztraceného bednění.

Chtěl jsem jen poradit zda ji můžu dělat třeba na dvakrát. V sobotu jednu půlku v neděli druhou.

Kari sítě tam budou pod celým. Budu dělat uplně sám a v míchačce. Stahovat budu latí .

Od cesty to mám 40m a ze svahu tak domíchávač by byl pro mě nereálný

Díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

2x

Nadvakrát samozřejmě můžete, ale 10cm hloubky není zrovna mnoho (žádoucí je zámrzná hloubka - alespoň obvodový pás), tzn. se základem vám bude v zimě pohybovat v některých místech voda. Dílna bude ze dřeva? To by možná ještě šlo, ale na zděné se pravděpodobně časem objeví po více zimách vertikální trhliny.

doplněno 16.06.23 16:06:

*samozřejmě NEzámrzná hloubka :)

alannorf
Mám základové pásy v hloubce 80cm a pak dva šáry ztraceného bednění. Celé vyplněné sutí a udusane až na výšku bedneni. Teď dělám šalung 10 cm vysoký a chci do něj ten beton. Jedná se mě o to že to nedokážu sám za jeden den tak zda nevadí že to bude nápojované.
smode2

Tak to máte v pohodě. Jen nezapomeňte vytrhat tu trávu :)

hodnocení

0x

Proč by to nešlo, klidně i na třikrát...

alannorf
16.06.23 16:54
hodnocení

0x
Základová deska - po částech
Není to problém, ale to vám materiál stoji tak daleko, že to nedáte? Nebo už se potřebujete šetřit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]