Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posuvné dveře za kuchyňskou linkou

Od: stovi odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu jak technicky vyřešit posuvné dveře které by se měly zasouvat za kuchyňskou linku. Šířka dveří 1450mm, dveře před zdí zavěšené v garnýži (ne pouzdro ve zdi). Jak by jste vyřešili umístění kuchyňské linky před dveře? Udělat pouzdro součástí linky? Nevím jestli by na to šly nějak zavěsit horní skříňky.

Posuvné dveře za kuchyňskou linkou

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Osobně v tom nevidím žádný problém. Nad budoucí linku i dveře našroubuješ rovnou lať, na které bude našroubovaná kolejnice. Jen tak pro jistotu bych dal ještě jednu lať do výšky horních skříněk.

V místě dělení skříněk našroubuješ svislé rovné, tedy hoblované latě. Tedy od vrchu horních skříněk až k podlaze. Tím je kostra hotová a podle chuti to můžeš nechat být, nebo na to ještě našroubovat třeba OSB desky.

Máš udělanou stěnu, co ti udrží nesmysl a za ní prostor, kam budou zajíždět dveře.

stovi
A ty svislé latě přišroubovat k podlaze přes nějaké úhelníky?
Nejlépe. Taky by šla našroubovat lať do podlahy. Možností je mnoho.
Podle situace, možností a materiálu.

hodnocení

0x

Nedávno jsem si naskládala štosy talířů z myčky na pracovní desku a dávala jsem je, ve štosech, do horních skříněk. Uvědomila jsem si, jak to je nesmírně těžké. Věděla jsem, že je to váha, ale až tak? A kde jsou hrnky a skleničky. ;) jen se zmiňuji, není to obrázek, řešení vašeho plánu musí být hodně bytelné.

Viděl jste jaké shrnovací dveře nabízí trh? To by mohlo být řešením.

Babko, to né, shrnovací dveře, to je za trest. To radši pověsit céčka.

hodnocení

0x
Proč nepoužijete pouzdro? Kolem něj udělat stěnu a nad něj pověsit skříňky.
Zbytečně drahý a stejně musí něco udělat, na čem budou viset horní skříňky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]