Nejste přihlášen/a.
Nyní vlastním jednu stařičkou Narex EV 416 spolu se stojanem. Stav je vynikající,používám na vrtání kovu a do zdi, ale tam to je za trest (nemá příklep, otáčky konstant 320 min-1).
Záměr je takový si nechat tohle sestavu již pouze pro stojanové vrtání. Pak mám ještě aku vrtačku na 12 V, takže nějaké vyloženě maličkosti mám vykryté.
Potřeboval bych vykrýt vrtání do panelu, zdiva a pokud bude umět i sekat, bude to dobré. Mám zakoupit malou příklepovku a kladivo, nebo nějakou lehčí kombinaci? Nechci mít zbytečně mnoho strojů, ale zase mít jen kanon na vrabce je taky špatně (nechci při vrtání panely a zdivo mít na kaši).
Co jsem hledal, tak příklep je klasická řehtačka, pak jsem našel úplně mini kladivo (pouze vrtá a seká s 1.5J, váha do 2 kg),kombinace s možností sekání 3.4J (vaha 3-4 kg) a velké kladivo s 4.5J a výš. Co zvolit? Díky.
4x
Vrtačky pro hladkou stopku s mechanickým příklepem - řechtačkou nekupovat.
Jaký máte rozpočet na nové nářadí?
2x
Na občasnuý kutění je dobrá Lidlovka, vrtací kladivo s pneu příklepem maj několik velikostí.
Mám střední tušim 3,5 J už několik let, nasekalo toho docela hafo a drží - překvapilo, za ty prachy super.
Do měsice jde vrátit, záruka tři roky, ofuky s reklamacema nedělaj...
0x
Přiklep 2,7 j a umí i sekat ale neni to na nějaké velké bourací práce.
Jsem spokojen, výhoda je že jdou sehnat i náhradní díly ( zatím nebylo potřeba)
Jinak v Lidu bratr koupil od parkside něco podobného za polovic, měl jsem v ruce a vrtá suprově, ale on ji využívá minimálně, jemu by se nevyplatilo připlácet za kvalitnější výrobek.
Vrtačka s příklepem má zásadní nedostatek ve sklíčidle - uchycení. Proto se užívají u vrtacích kladiv uchycení SDS (bajonetové), které se rázy neuvolňuje.
Rovněž nešetřit a pořídit si kvalitní SDS vrtáky (vždy doporučeno od výrobce). Z vlastní praxe jsem viděl, že kvalitní SSD vrták, zpravidla na hrotu jsou křížové břity, je až 10 krát efektivnější/rychlejší při vrtání do betonové zdi v paneláku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.