Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatéká voda kolem sprchového žlabu?

Od: rotorod® odpovědí: 1 změna:

dobrý den

mám sprchový kout rohový (bez vaničky), podelný sprchový žláb v zemi. Zjistil jsem z druhé strany stěny koupelny, že mám mokrý flek na omítce, ve výšce cca 5-10cm nad zemí. co jsem kde našel nějakou trhlinku ve spárach dlaždiček, to jsem zasilikonoval, mezi žlabem a dlaždičkou jsem to taky zasilikonoval. Pár dnů jsem nepouštěl sprchu, vysušil stěnu. Po pár dnech jsem spustil sprchu a na druhý den zase mokrý flek. Asi mi někde zatéká :(

Mám sice podomitkovou baterii, ale kdyby byl problem tady, tak mokrý flek bude někde ve větší výšce. Takže usuzuji že někde zatéká kolem žlabu?

Jak prosím to jde zkontrolovat? Stačí rozbít dlaždičky + lepidlo kolem žlabu a budu mít přístup ke žlabu, k sifonu? Bohužel jsem nebyl u pokladání a foto taky nemám.

děkuji za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tesnost potrubi vyzkousite, ze pustite vodu jen do sifonu, nebude cakat nikam jinam. Tesnost sifonu, poustite vodu i kolem nej. Pokud se neprojevi vlhkost na omitce, tak vyzkousite normalni provoz. Taky zalezi, co je to za sifon- vyrobce? Je tam udelana hydroizolace- nater 2x? Postupoval instalater presne podle navodu? Dal instalater izolacni pasek kolem kanalku? Uzemnovaci drat pripojil? Tyhle veci uz opravite jen obsekanim kolem sifonu a udelanim znova…..Radej sprchovou vanicku se servisnim panelem, tam se dostanete se vsim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]