Nejste přihlášen/a.
Začal mě protékat záchod kombik Ideal standard. Musí se vyměnit celý vnitřek nebo stačí jen nějaká gumička?
Po sundání víka se podívej,zda je nadržka plná až k přepadu.Pokud je to tak a voda přetéká přepadem,je smetí v napouštěcí jehle,uzavíracím ventilku, někdy stačí jen zaklepat plovákem,smetí se uvolní a ventil uzavře.Pokud ventil uzavře,hladina vody je podle nastavení plováku 3 - 5 cm pod přepadem.
JABRAKA
Jak je to zvedací zařízení, který se nadzvedne a pouští vodu do mísy, tak tam je GUMA asi 50-55mm v průměru. Tu bych zkontroloval jako první!.!.!
Za cca 100kč se dá koupit celý kompletní ventil s plovákem a sakum pikum vším. Vypadá to nepravděpodobně, ale je to tak. I já jsem si to vyměnila s kafem v jedné ruce.
já jako první zkusím nalít půl litru octa a když už to mám tak ten ocet nalejevám i do přívodu, prostě ať mi odpadá všechen kámen.
Pak pod tu gumu zašátrám prstem, promnu ji, usazeniny odpadají a rok je klid
Tohle řešení mi vystačilo 10 let. Před rokem jsem musel vyměnit tu gumu a to bych tedy rozhodně jednou rukou neudělal protože jsem kvůli tomu musel pro klíče, sundat celou tu porcelánovou nádobu ... jsou totiž různé typy a já neměl ten co se dá rozdělat z nádoby ale jen takhle komplikovaně. Já to mám tak se vším, vždy mám doma tu horší variantu.
Tak pozor na to kafe v druhé ruce. Ovšem ani tak to nic není, rozborka a sborka tak do půl hodiny i s hledáním nářadí.
Babkazov nechci vás zklamat ale ventil s plovákem a sakum pikum se vším, s tím že záchod protíká asi nebude mít nic společnýho. Podle mě u kombíku to asi ani nic jinýho než ta guma dělat nemůže?.?.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.