Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozchodit montážní pěnu

Od: epg odpovědí: 18 změna:

Téměř plná, přes zimu nepoužívaná, vevnitř žblunká, cesty pročištěny a ani tuk, babička říkala hod to do kamen a máš pokoj. Má někdo lepší radu, je mi líto vyhodit.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Do kamen to urcite nehazte, tak mozna do popelnice.
makk

V kamnech by se rozchodila :-D.

vernon
I s kamnama...:-D

hodnocení

2x

Pokud se neočistí HNED po vystříkání a neočistí ventilek na tubě-už to z 99% NIKDO nerozchodí a je i téměř plná na vyhození!Takže pokud to v pistoli nejde=vyhodit .pkd trubičková tak tuplem. pro příště -pistolovou nechat na pistoli a uzavřít jen zezadu pistole a max čističem ústí, pkd trubičková-do ústí trubičky větší vrut aby to utěsnil a nechat být-před použitím pak vyšroubit a půjde ne-li pak ustřihnout kus trubičky nebo novou trubičku.

hodnocení

2x
Kupujte pistolovou (a poprvé i pistoli) a budete mít o problém méně... z 98% ... třeba stavmi.cz/...

"...budete mít o problém méně"

Proč myslíte? I ta pistolová pěna dokáže poměrně snadno zatuhnout. S tím rozdílem, že nezatuhne v kartuši, ale v pistoli. Takže pak musíte místo kartuše zahodit několikrát dražší pistoli.

Pistoli používám asi pátým rokem, s trvale připojenou kartuší (někdy i skoro prázdnou) a používám 2-3x ročně... Pokud "kolečkem"zastavím trysku pistole a očistím její ústí, není při dalším použití problém. Jen postupně měním kartuše. Kompletně jsem pistoli čistil za tu dobu jednou...

Pane nonek, jsme na tom stejně. Dříve jsem opravoval pistole pro hodné zákazníky...

V pistoli zatuhne jen těm co nevěří praktikům jejich rady.

Mám pistoli již cca desátým rokem? nevím naposledy ležela v komoře víc jak 3 roky bez použití. BEZ ČISTĚNÍ ! Čistím jen ústí pistole a pak šroubení při výměně tuby s pěnou jinak nečistím neporstříkávám čističem! ale VŽDY nechávám tubu na pistoli, i když je prázdná nesundám do doby než potřebuji a dám novou tubu. takže jsem na tom stejně jako p.Milan a p.Nonek!

Jinak na stavbě penzionu po věnec-používali se dvě pistole až do doby kdy přišel druhý mistr a denně je začal čistit-pak na nadezdívce od věnce (cca 6 šárů ) díky jeho čištění odešlo cca 6 ks pistolí! A to i včetně příček!

hodnocení

1x

"babička říkala hod to do kamen a máš pokoj"
Babička má zajímavé nápady *zed*. Ale na druhou stranu - když to hodíte do kamen, zbavíte se nejen pěny, ale pravděpodobně i kamen. Určitě pak nebudete muset větrat (nebudete mít zasklená okna) a o ten pokoj možná naopak přijdete. *smich*

trumen

Možná i babičky

omgg
hodnocení

0x

Propíchnout a někam vylít, vystříkat, třeba pod vanu

asi utek plyn

hodnocení

0x
Pokud ušel plyn, nezbude nic jiného, nežli popelnice.

hodnocení

0x

Pozor, opatrně, s brýlemi a rukavicemi.

Zkuste upevnit nádobu, stlačit ventilek tyčinkou dolů. Nejlépe překrýt slabým průsvitným igelitem. Pokud uteče trošku vzduchu, řešit dále, proč nejde. Ale fakt opatrně, pozor na obličej.

doplněno 14.06.23 19:33:

stlačit ventilek tyčinkou trubičkou dolů.

epg
hodnocení

Děkuji všem za rady, babička byl samozřejmě vtip, možná by se o tom dalo uvažovat v případě tchýně. Co byste poradili výrobci, je to stejnej problém jako u vteřinových lepidel. Kdyby tento problém výrobce odstranil a bylo by o dvacku dražší určitě bych sáhl po tomto. Dobrá rada je také kupovat malé balení ale to mi nesedí jako řešení současného století.

Tak já třeba s vteřinovým lepidlem a i s dalšími lepidly problém nemám. Po použití otřu špičku ubrouskem, lepidlo zavřu a uzávěr obtočím pružnou elektrikářskou páskou, aby se tam nedostal vzduch. Třeba vteřinový Loctite mám takto uzavřený i více než rok a je stále plně tekutý a funkční *tanec*

jawacek350
hodnocení

0x
Pokud v nádobě není plyn (nádoba jde snadno promáčknout), můžete zkusit ventilek propíchnout a obsah použít např. na lepení dřeva atd. Složením to bude stejné nebo podobné napěňovacímu PU lepidlu D4.

vernon
hodnocení

0x
Stačí pokaždé propláchnout acetonem a nic nezatuhne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]