Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hadice PE v zemi a odbočka

Od: mak odpovědí: 7 změna:

Jak byste na hadici v zemi, klasický PE32, udělali vývod na zahradu nad terén, Úplně co nejjednodušeji, aby to v zimě nezamrzlo/dalo se vypnout.

myslím co nejjednodušší řešení, vím že vodovody a kanalizace mají takové ty litinové nevím jak se to jmenuje.

Prostě máte přívod do baráku přes zahradu, a chcete se na to napíchnout jakože odbočkou do zahrady. ideálně aby připojovací místo zůstalo v úrovní terénu, tedy když to budu potřebovat na zavlažování, od and dám víčko, něco jako čistící ks okapu gaygru, A tam se připojím ...

Problém ale vidím v tom, jak to vypnu nazimu v nezamrzne hloubce 80cm,Aby to zkratka v zimě nezmrzlo, to by pak byl unik, skoda atp.

Je na to nějaký řešení, případně polo samodomo řešení? Nějaký lepší řešení než tahat vodu zase zpátky z baráku, vykop vsechno znova...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Normálně to vyřešíte tak, že do potrubí vložíte T-kus:

obchod-vtp.cz/...

Aby Vám ten úsek ale nezamrznul, tak bude potřeba ho vypustit a to už bude poněkud komplikovanějí (uzávěr, spád, šachta).

hodnocení

2x
Já to mám řešené vodoměrnou šachtou. Dole na odbočce je kohout s vypouštěcím vývodem. Trubka vede nahoru, kde je druhý kohout. Na podzim dolů vlezete a vypustíte vodu z trubky.
doplněno 14.06.23 13:13: Já to mám tedy ještě o něco komplikovanější, protože potřebuji občas možnost odběru vody z kohoutu i v zimě. Vodoměrná šachta má trativod, v zimě mám povolený vypouštěcí kohout, aby se svislá trubka vždy vyprázdnila a vodu pouštím tím spodním kohoutem, kterému jsem hřídelku prodloužil dlouhou trubkou, tedy i spodní kobout ovládám z povrchu. Horní pak v zimě logicky musí zůstat otevřený, aby voda nezůstala viset a nezamrzla. Ale toto asi nepotřebujete.

asd1
hodnocení

0x

Vodoměrná šachta se zaizolovaným deklem a vypouštění dole v tý šachtě.

Beztak musíš mít vodoměr před tou odbočkou abys nečóroval (pokud to teda neni přímo záměr)

hodnocení

0x

a co třeba tohle za mě nejjednoduší řešení a na ebay se dá sehnat za zlomek ceny tady

eshop.agrotrans.cz/...

doplněno 15.06.23 07:50:

amazon.com/...

ebay.com/...

zlomek

Kde přesně to stojí zlomek ceny?

I v ČR se dal koupit značkový tzv. "zahradní hydrant", ale nebyl úplně levný. A dnes už se neprodává, poptávka byla malá.
kkk
hodnocení

Tady píšou s mrazuvzdorný m, ale moc tomu nevěřím: azavlahyshop.cz/...

Vždyť je to malá hloubka, anebo oni myslí že jako ten plast v zimě nezmrzne? To asi žádný, ale když se tam nechá voda v tom?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]