Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně namontovaná okna

Od: rad odpovědí: 8 změna:

před 2 lety nám na novostavbě namontovali plastová okna, profil veka 82. 1 seřízení proběhlo před rokem. Okna ale pořád někde drhnou, často o sebe dře kování o plastový profil jsou v plastových profilech někde vyloženě vydřené rýhy než si toho člověk všimne. Je možné, že okna jsou špatně namontovaná a nepůjdou ani pořádně seřídit? Když jsem viděl jak to montovali, tak bych se ani nedivil. Chtěl bych se zeptat na radu jak postupvat, zda reklamovat, ale mám obavy že teď po 2 letech toho moc nereklamuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jak tedy probíhala montáž? Že by ses ani nedivil?

Jak jsou okna velký? Ona současná móda, dělat okna co největší, je v podstatě cesta do pekel.

rad
hodnocení

Jedny balkonovky š175 cm na v225 cm, Jinak 125 x 150 a 125 x 175. Vše dvouřkídlé. Okna byly podřené, prasklé kryty štulpů atd, to jsem si všiml až později.

Jestli byla okna odřená při montáži, tak to se bude těžko reklamovat po dvou letech.
Já mám okna dřevěná, trojsklo a šteloval jsem zatím jednou. Ani nemusím nic ladit na zimu či na léto.

hodnocení

0x

Nevím, jakou máte reklamační dobu. Ale zkusit to můžete reklamovat.

Spíše když o seřídí, jdou okna lehce, bez tření?

Podle čeho posuzujete, že byla okna namontována špatně?

tj
hodnocení

0x
Máme okna Vekra a musím si je seřizovat sám každý rok. V zimě se chovají jinak, než v létě. Po nějakém čase jsem to vychytal tak, že u některých oken to vychází dobře po celý rok. Ale velká okna/dveře na terasu, ta jsou nejhorší...
(Trojskla, plast, největší jsou 90 cm průchod na terasu + 2x 180 cm - dvoukřídlá).

hodnocení

0x

Není novostavba jako novostavba. Často slyšíme nářky na nekvalitní provedení staveb, ale to si zadavatel musí včas rozmyslet, zda do dnešní "moderní" rychlostavby půjde. Bývá to hlavně u řadových domů, "šitých horkou jehlou". Nemají pořádné základy, nemají věnec a pak se lidé diví, že se jim příčí okna i dveře.

Znám několik takových lokalit, kde si majitelé naběhli a nyní naříkají. Proběhlo to i v tisku.

Já mám letitý dům se sklepem a solidními základy, nechali jsme před sedmi lety nainstalovat plastová okna i vchodové dveře a dosud jsme na ně nemuseli nijak sáhnout.

Tak tak, moderní rychlokvašky.
To je snad každý rok. V létě začít kopat grunty a na vánoce bydlet.
Pak se diví, že se na jaře vše musí vynést na vidlích před barák a na hromadě spálit.
Ale, nikdo si to nenechá vysvětlit.

nerd
hodnocení

0x

"teď po 2 letech toho moc nereklamuju.”

když nedáš do kupy souvislou větu, tak máš pravdu

protože neznáme délku tvoje záruční doby, tak ti doporučím reklamovat ne po dvou letech, ale do uplynutí dvou let ... rozhodující je datum podání, neboli doručení oznámení o vadě prodávajícímu. záruční doba běží ode dne podpisu předávacího protokolu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]