Mame statni byt chtěli bych ho přenechat nevlastní dceři.Která má 21 let a má tam trvalé bydliště.Z manželkoua a druhou dcerou se chceme odstěhovat do domku.Byt jsem dostal od svého zaměstnavatele před 20 lety za to jsem podepsal smlouvu že za dobu 15 let neodejdu k jinemu zaměstnanci najemné mi strhavají z platu. Muhu ji přenechat byt aby byl její.
Pokud je byt ve vašem vlastnictví, nebo jste členem družstva, které byt vlastní, pak ano. V opačném případě těžko - ptejte se majitele bytu co a jak. Dost pochybuji o tom, že by to bylo úspěšné. Hezký den.
na to existuje podle mého názoru jediný postup - ukončit nájemní smluovu, kterou máte Vy a uzavřít novou nájemní smlouvu mezi majitelem a dcerou
al bunda*
S tím nelze nesouhlasit. Problém je jinde. Takhle se obvykle ptávají regulovaní nájemníci obecních bytů. IMHO dcera asi nebude zrovna "v pořadí". Hezký den.
hawatt*
k regulovanému nájemnému mám negativní postoj... je to asi tak stejný, jako kdybych šel do hospody, ukázal dekret a dostal pivo za tři koruny...
al bunda*
Ani tady nejsme ve sporu. Vidím to naprosto stejně. Hezký den.
P.S. Tazatel(ka) nechť se obrátí na SON soudruha posrance Křečka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.